Суспільство (відео)

Безпечна небезпека: чернігівські дітки-інваліди прикрасять люки веселими малюнками (Відео)

— Ваш похмурий ранок, коли ви без настрою йдете до школи, в університет чи на роботу, однозначно стане яскравішим, якщо ви подивитеся не на небо, а під ноги. Дітки залишать на дорозі для вас цікаві послання, — Яна Титенок, журналіст.

Щойно на вулиці потеплішає, а є сподівання, що це відбудеться наприкінці жовтня, дітки-інваліди навчально-реабілітаційного центру № 2 розмалюють 19 небезпечних люків на дорогах і тротуарах Чернігова. На металевих кришках, на тих вулицях, де часто ходять люди, діти фарбою намалюють квіти, комашок і птахів.

— Хочеться, щоб під ногами вас щось звеселяло, щось, що налаштує на позитив, тому взяли ідею і хочемо зробити наше місто кращим і красивішим, — Олена Рогова, голова Чернігівської молодіжної громадської організації «Нове покоління».

Ідея розмалювати металеві люки виникла в представників Чернігівської міської громадської організації людей з інвалідністю «Черешня» та місцевої молодіжної організації «Нове покоління». Творчу ініціативу підтримала і міська рада. Організатори просять із розумінням поставитися до авторів малюнків – діток-інвалідів: попри те, що в них дуже порушена координація, вихованці центру дуже старатимуться прикрасити наше місто.

— Ми хочемо цих дітей соціально адаптувати таким проектом. І хочемо, щоб от як мама вчить не рвати рослини, не наступати на комашку, не кривдити птаха, берегти природу, так от ми хочемо, щоб оці живі істоти були на люках, — Тамара Сподіна, голова ради Чернігівської міської громадської організації людей з інвалідністю «Черешня».

— Для нас це дуже важливо, бо це підвищення самооцінки дітей. Це особливі дітки, це дітки зі складними інтелектуальними порушеннями. Але дітки сонячні, світлі. Ви це побачите на ескізах, — Регіна Гусак, директор Чернігівського навчально-реабілітаційного центру № 2.

Розмалюють металеві люки не дуже яскравими кольорами, щоб вони не затьмарили собою красу міста. Скоріш за все, це будуть рожево-жовті тони. Одна чернігівська бізнесвумен погодилася стати спонсором акції. Ініціатори творчої ідеї запрошують долучатися до них усіх небайдужих чернігівців. Як переконані організатори, в жодного злодія не підніметься рука вкрасти розмальовану квітами металеву кришку.

Ще статті по темі

Back to top button