СпортСуспільство (відео)

Біговий треш в Чернігові: спортсмени-марафонці «запалювали» під Everybody Dance Now та пісні Висоцького (Відео)

Так починалась розминка справжнього свята бігу та здорового способу життя, яке було організовано в центрі Чернігова всеукраїнською компанією «New Run», котра спеціалізується на проведенні марафонів. За словами організаторів, головна мета заходу — дарувати людям щастя від здорового способу життя, який може дати тільки рух.

«Мільйони людей по всьому світу бігають марафони і напівмарафони, тому що це якісне і щасливе життя. Всі, що починають бігати, а сьогодні це буде 1100 чоловік, — це люди, які живуть щасливим життям. Емоціями перемог, емоціями досягнень. Емоціями цілей.  Емоціями осмисленого життя», — зазначає керівник компанії «New Run» Максим Кривенко.

Захід став прикладом для розвитку та прогресу і для  найменших, котрим також були підібрані дистанції.

«Будете бігати? На яку дистанцію? – На триста метрів. – Чим подобаються такі змагання? – Що ти там можеш виграти і отримати медалі та грамоту».

«Популяризація легкої атлетики. Масовість. Тут збираються досить елітні спортсмени. Діти можуть подивитись на спортсменів. У подальшому самі будуть спортсменами», — вважає майстер спорту міжнародного класу по легкій атлетиці, співорганізатор заходу Тетяна Головченко.

Всі призери забігів отримають або грошові винагороди, або цінні призи. Наприклад, переможець напівмарафонського забігу в 21 кілометр матиме  грошову винагороду в 7 тисяч гривень.

Ми поцікавились в учасників — чому вони вирішили взяти участь в змаганнях та яке місце в їх житті займає біг.

«Для мене біг — це вже моє життя. Без цього вже ніяк».

«Біг — це рух. А рух — це життя. Тому постало питання — досить лежати на дивані, потрібно рухатись».

«Біг для мене — це перемога над собою. Над своєю лінню, над своїми «не хочу»».

«Біг — це життя, біг — це насолода. Біг — це загартування характеру. Хто бігає, той може побороти себе і всі перепони в своєму житті».

До речі, спорт і біг зокрема має важливе соціальне значення. Адже для декого являється навіть способом реабілітації.

«Для мене, як для ветерана війни, це взагалі як реабілітація. Я в спорті себе почуваю набагато краще. Це друге гран-прі в мене буде, і тут я планую встановити рекорд».

«Три, два, один. Поїхали… »

Бігатимуть учасники на різні дистанції. Для професіоналів – це 21 та 10 кілометрів, для дітей — 300 метрів та кілометр. А для аматорів – три кілометри.

Бігуни  будуть намотувати серйозні кола, які охоплюватимуть проспект Миру та вулицю Шевченка.

Захід у Чернігові — складова багатоетапного всеукраїнського бігового майстер-класу: організатори стартували в кінці літа в Сумах, потім була Полтава, а сьогодні третій етап — приймати свято спорту випало Чернігову. Завершуватимуть спортивне дійство останнім етапом в Черкасах на початку жовтня.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Михайло Пронін

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. Бігуни будуть намотувати серйозні кола, які охоплюватимуть проспект Миру та вулицю Шевченка.
    Джерело: http://cheline.com.ua/chelinetv/suspilstvo-video/bigovij-tresh-v-chernigovi-sportsmeni-marafontsi-zapalyuvali-pid-everybody-dance-now-ta-pisni-visotskogo-video-96436
    © Чeline | cheline.com.ua/ из-за десятка бегунов сотни людей марофонили по тротуаром пр. мира с котов!
    как всегда назло людям буржуи делают

  2. Это АТРОФИРОВАННЫЙ марафон. праздник должен быть для всех . Раньше в день города транспорт работал бесплатно , сейчас его вообще нет. День города был подпорчен таким отношением к тысячам горожан.

  3. общественный транспорт — это головная боль Чернигова. А тут его вообще не было. Нет слов, одни — выражения

  4. Как участник этого события, хочу предложить на будущие года проведения таких мероприятий. При утверждении трассы, нам спортсменам достаточно одной полосы движения, и тогда не нужно было бы перекрывать дороги. Так делают в Киеве!
    И учитывают интересы многих!

Back to top button