Суспільство (відео)

Бійців Чернігівщини консультують у приймальні Міністра оборони (Відео)

У Чернігівському обласному військкоматі на базі громадської приймальні Міністра оборони України вже кілька місяців працює кімната правової допомоги.

Основою її створення стала тристороння угода між військкоматом, обласним управлінням юстиції та Чернігівським центром надання безоплатної вторинної правової допомоги. Звернутися з питаннями консультацій, роз’яснень, здійснення представництва в судах може кожен військовий, боєць АТО або член їхньої родини абсолютно безкоштовно.

«На сьогодні послугами вже скористались приблизно 70 осіб, і 50 була надана якісна правова допомога… ми готові в обласній, в обласному військкоматі, в громадській приймальні Міністра оборони надавати в будь-який час кваліфіковану юридичну допомогу, а за потреби викликати представників обласного управління юстиції», — заступник обласного військового комісара Вадим Лільчицький.

Наразі почутим тут може бути кожен відвідувач, адже фахівці тут завжди – професіонали, готові швидко прийти на допомогу.

«Є гаряча, телефонна гаряча лінія громадської приймальні міністра оборони України в місті Чернігові… вони записуються у відповідний журнал, після чого їм на той телефон, який вони вказують, або в письмовому порядку на адресу, яку вони зазначили, надається письмова відповідь», — помічник обласного військового комісара з правової роботи Анатолій Лотоцький.

Випадки порушення законодавства є, і вони непоодинокі, а прийти воїни можуть із будь-яким питанням, навіть якщо проблема не пов’язує їх із військовою службою.

«Я звернувся до майора Лотоцького, юриста обласного воєнкомату…треба з цим питанням звернутися до центру вторинної юридичної допомоги за місцем проживання», — військовослужбовець Олег Сидоров.

Уже скоро кімнати правової допомоги планують створити в усіх великих містах.

Ще статті по темі

Back to top button