Суспільство (відео)

Білогура обіцяє воювати з «гнилими дахами» (Відео)

Капітальних ремонтів дахи чернігівських шкіл і садочків не бачили давно, і майже кожного року сезон осінніх дощів у закладах освіти не минає без тазиків і ганчірок, що ловлять краплі зі стель.

Цього року через зливи, що не вщухали кілька днів, постраждало чимало закладів. Серед них 7-й та 74-й дитячі садочки, 28-ма та 13-та школи. В міському управлінні освіти ситуацію із дірявими дахами обіцяють поступово вирішувати з наступного року.

«Передбачається зведення шатрового даху з утепленням горища. Ми маємо усвідомлювати, що енергоносії зросли у вартості, і ми маємо заощаджувати теплову енергію», — начальник управління освіти чернігівської міської ради Василь Білогура.

Залежно від можливостей бюджету, новий дах мають отримати до 13 закладів освіти. Хто опиниться серед цих обраних, вирішуватимуть за кількома критеріями.

«З погляду стану покрівлі, водночас від кількості дітей і року побудови навчального закладу та необхідності вкладання в нього коштів», — начальник управління освіти чернігівської міської ради Василь Білогура.

За попередніми розрахунками, 13 покрівель коштуватимуть місту 25 мільйонів гривень. А поки залишається усунути наслідки осінньої негоди. Василь Білогура каже, що частково вже відремонтували місця протікань у навчальних закладах.

Ще статті по темі

Back to top button