Суспільство (відео)

Битва стронгменів: Чернігів визначив найсильнішу людину України (Відео)

У День Незалежності України Чернігів став місцем поєдинку українських богатирів, які мірялися силами за звання найсильнішої людини нашої країни 2017 року. Нагадаємо, торік цей титул отримав киянин Олексій Новиков. Головний рефері цьогорічного турніру – Василь Вірастюк, володар титулу «Найсильніша людина планети».

«У нас протягом року відбулися 8 етапів Кубка України. За підсумками 8 етапів спортсмени накопичували бали, десятка найкращих – у фіналі», — розповідає володар титулу «Найсильніша людина планети» Василь Вірастюк.

До останнього фінального поєдинку, що відбувся у міському Парку культури та відпочинку, дійшли всього восьмеро українських богатирів – із Києва, Сум, Чернівців і Львова. Стронгмени мусили за одну хвилину підняти найбільшу кількість разів двотонну автівку – і це на очах у здивованої від побаченого чернігівської публіки.

Був надто близьким до перемоги богатир із Чернівців Олександр Кочергін, принаймні білого «Форда» за хвилину він підняв аж 10 разів. І це після кількох невдалих спроб його суперників. Олександру аплодували чернігівці, утім, найсильнішим чоловіком цього року він не став.

«Я другий рік виступаю, а тому я дуже задоволений сьогоднішнім результатом», — відзначає стронгмен із Чернівців Олександр Кочергін.

Останнім на поле спортивного бою вийшов торішній володар звання «Найсильніша людина України» – 21-річний киянин Олексій Новиков. Він легко вирвав перемогу в Олександра Кочергіна, піднявши «Форд» 15 разів.

«Результатом – першим місцем я задоволений, утім, я виступав учора і сьогодні не дуже насправді», — наголошує володар Кубка «Найсильніша людина України» Олексій Новиков.

Нагороди сильним чоловікам України вручив Василь Вірастюк. Кубок переможця вже другий рік поспіль отримав Олексій Новиков. Спортсмен дуже зрадів нагороді і каже, що не зупинятиметься на досягнутому. А от чернігівців серед українських стронгменів не було. Наш відомий богатир Олександр Пеканов уже не виступає.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Михайло Пронін

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button