Суспільство (відео)

Битва за квадратні метри: чотири родини виселяють на вулицю (Відео)

Останні з могікан, так жартома називають себе мешканці цього будинку. Старий гуртожиток на Волковича, 13–Б нині заселяють лише чотири сім’ї колишніх військовослужбовців. Це ті, кому нікуди втікати.

— Кошмар. Ще й погрожують фізичною розправою, — Людмила Лобок, мешканка.

Гуртожиток – власність Міністерства оборони. Відомче житло перебуває на балансі 209-го управління начальників ремонту. Люди вчасно сплачують усі рахунки – на кімнатах встановлені лічильники. Вони згодні й відремонтувати всю будівлю за власні кошти, аби тільки їх передали в житлово-комунальний фонд міста та дозволили приватизувати кімнати.

Однак долю гуртожитку визначив керівник управління начальників Віктор Кутовий. Точніше одного гектара землі, на якому розмістилася споруда.

—  Нам сказав керівник 209, що він нас виставить на вулицю, бо ми з ним не дружимо, а за які кошти, — Людмила Лобок, мешканка.

— Складаються документи і пише, що гуртожиток зовсім неробочий, але як це сформулювати, —  Володимир Янко, мешканець.

У приміщенні нині пустують 5 кімнат. А рахунки за утримання місць загального користування розділяють мешканці між собою. Мають усі документи та ордери на житло. Виселитися їм нікуди.

Ми вирішили з’ясувати, чому з гуртожитку зробили аварійний будинок. До речі, один такий, який передали в комунальну власність п’ять років тому, має доволі пристойний вигляд – із огородженою територією, металопластиковими вікнами та новим дахом.

Знаходимо Віктора Кутового в кабінеті. Тут він, певно, чекав не нас: на столику – розставлена партія шахів, а на робочому місці секретаря – напис – ліквідаційна комісія.

— Там люди живуть.  Це мій кабінет, — Віктор Кутовий,  начальник УНР.

Керівник погрожує нашій знімальній групі та натякає, що доля гуртожитку і землі під ним давно визначена, і він – ймовірний господар.

— Я вам чітко сказав – вимкніть, а то вдарю. Будеш знати потім, — Віктор Кутовий,  начальник УНР.

Сподіваємося, на наш сюжет відреагують правоохоронні органи та з’ясують, на якій підставі людей залишають без гідних умов життя. А ми вже звернулися до правоохоронців із заявою про перешкоджання журналістській діяльності.

Ще статті по темі

Back to top button