Суспільство (відео)

Black Friday у Чернігові: містяни у пошуках знижок (Відео)

Головний розпродаж року – Чорна п’ятниця в листопаді, – стає популярною не тільки на заході. Чернігівські магазини також підхопили ідею з розпродажами. Проте загалом вони значно скромніші за американські.

«У нас дорогий сегмент, наші джинси якісні, є обмеження й компанії», — власниця магазину одягу Юлія Кириченко.

Та подекуди покупцям усе ж таки обіцяють фантастичні знижки до 90-та відсотків. Особливого ажіотажу подібна акція в містян не викликала, люди зізнаються: не довіряють українським розпродажам.

— Все одно, мені здається, є якийсь підступ. Подивимось, я ще не була, можливо, щось сподобається, приблизно ціни знаємо на товари. Буде видно, є підступ чи ні.

В принципі, порівнюєш ціни до Чорної п’ятниці і дивишся, що в деяких магазинах ціни завищують, а потім опускають до тієї ціни, яка була до Чорної п’ятниці. А в деяких нормально, чесно, дійсно знижують, роблять знижки. Радує, що не всі ще обманюють.

— Я думаю, що нічого так просто не робиться, думаю, це все спочатку завищують, небагато людей і ходить, не мають зараз люди грошей, щоб купувати, навіть зі знижками. У мене живе тітка в Америці, у них коли такі п’ятниці – все по 2-3 долари, можна купити будь-які речі, апаратуру, а у нас знижки є, але вони такі, що навіть смішно. 

Найбільше самі продавці не готові низьку ціну поставити на товар. Закупка дорога, безліч інших чинників – ріст долара, багато імпорту.

Самі ж адміністратори та власники магазинів запевняють – жодного обману.

«Ми своїх клієнтів не обманюємо, люди придивлялись, знають точну вартість, ціни не завищуються, сьогодні все рахується чесно», — власниця магазину одягу Юлія Кириченко.

«У нас понад 3,5 тисячі магазинів по світу, ми працюємо виключно офіційно, ми не завищуємо цін перед акціями, навпаки, знижуємо ціни, робимо перевірку конкурентів і намагаємось ціни ще знизити», — адміністратор магазину Олексій Бондаренко.

Спеціалісти з шопінгу радять: аби не розоритися, перед походом на подібні розпродажі треба спершу складати чіткий список необхідних покупок і грошей з собою брати без запасу. Чорна п’ятниця в Чернігові проходитиме не тільки 25 листопада, застати великі знижки можна буде ще й на вихідних.

Ще статті по темі

Back to top button