Суспільство (відео)

Бути жінкою: через терени до зірок (Відео)

Всі вони різні , в різних амплуа,  з різними думками. Але об’єднує їх одне всі вони жінки.

З нагоди міжнародного дня 8 березня на ЧЕline нова рубрика «Бути жінкою».

Антоніна Федорченко все своє життя мріяла присвятити себе педагогічній освіті, і маленькими кроками вона досягла своєї заповітної мрії та отримала звання заслужений вчитель року.

 «Я працюю в Чернігівському педагогічному ліцеї на посаді вчителя біології. Існує така думка, наприклад, що за кожною жінкою-вчителькою стоїть чоловік, який спонсорує її хобі. Жінкою бути цікаво, весело, бо це дуже схоже на гру. Існує життя наше багато мільйонів років, тому завжди ведуться між жінками і чоловіками такі розмови: кому жити складніше в цьому світі? Можу сказати, що жити простіше, якщо ми одне одного підтримуємо. Тому бути жінкою – це весело, забавно, прикольно і, якщо говорити, що це така гра, то дуже хочеться, звісно, бути слабкою, щоб тебе охороняли, підтримували, допомагали в усьому.

Школа – зазвичай це такий жіночий образ. Тому, користуючись нагодою, я запрошу чоловіків в освітянську галузь. Нам дуже не вистачає цієї підтримки, щоб гендерний баланс в освіті все-таки настав. Зазвичай жінкам у школі живеться дуже просто, бо любов дітей зігріває завжди й особливо, коли заходиш до юнацької аудиторії, такі класи, як фізико-математичний, то відчувається підтримка саме чоловіків. Вони завжди допомагають, завжди щиро підходять до вирішення всіх завдань. Зазвичай дні народження, 8 Березня, День вчителя перетворюються на калейдоскопи квітів, тому жінкам через таку примху природи, як квіти, завжди живеться в школі і легше, і веселіше. Бо вони можуть отримувати такий подарунок», — вчитель біології Антоніна Федорченко.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button