Суспільство (відео)

Бюджетники Чернігівщини не знають, у кого купувати газ (Відео)

В обласній адміністрації чухають потилицю, бо не знають, у кого на тендерах купувати ліміти газу. Тому чекають на роз’яснення зі столиці. Кажуть, проблема в недосконалості законодавства. Чиновники заплуталися у тому, хто з фірм має право виходити з пропозиціями на тендер.

«Ми звернулися, щоб надали інформацію по кожному суб’єкту, хто має право постачати газ в області», — заступник директора департаменту економічного розвитку Олександра Хомик.

«Незрозуміло, як із вами працювати. До нового року працюватимемо з тим, у кого є гроші. У кого немає – із тими не будемо», — Іван Луста, директор ТОВ «Чернігівгаззбут».

Чиновники бояться, аби не повторилася ситуація початку року. Тоді бюджетникам через неукладені договори відключали газ. Поки що єдина проблема в Ніжинському районі. Там заборгували постачальникам понад мільйон гривень.

«Звернути увагу на підприємства, які мають значну заборгованість. У ніжинському районі є борг 1,2 мільйону. Будемо запрошувати представників», — заступник голови ОДА Сергій Сергієнко.

Перші торги із закупівлі газу для бюджетників уже пройшли в Ічнянському районі та Прилуках. Та укладати договори ще не наважуються.

Ще статті по темі

Back to top button