Суспільство (відео)

Чемпіон області – бахмацький ФК «Агродім» зіграє в аматорській лізі України (Відео)

Історія бахмацького футбольного клубу «Агродім» була простою – 13 років тому його створили на території сільгосппідприємства «Агродім», аби працівники відпочивали від польової роботи, граючи у футбол, і тим самим підтримували командний дух колективу. Про вищу лігу області тоді ніхто й не думав, — розповідає народний депутат України Валерій Давиденко, який стояв у витоків бахмацької команди.

«Ми організовували це усе, щоб самим грати, потім вже стали йти на першість району і так далі. Чесно кажучи, я і подумати не міг, що команда гратиме на першість області й отримає перемогу», говорить народний депутат України Валерій Давиденко.

Та у маленької команди вже тоді були амбітні цілі – завоювати чемпіонський титул. Останні три роки напруженої боротьби довели, що «Агродім» так просто не зійде з дистанції. У 2015 році футбольний клуб став бронзовими призером чемпіонату області, у 2016-му – срібним і, врешті, у 2017-му бахмацький «Агродім» завоював титул чемпіонів області.

«Коли ми приїхали в Ічню, ми розуміли, що ми повинні були виграти і вже за тур до закінчення ми станемо чемпіонами. Вже там, вигравши з рахунком 2:0, а це була дуже складна гра, але це одразу була перемога», — розповідає помічник головного тренера ФК «Агродім» Олександр Гаврильченко.

«Друге коло, ми дали максимальний результат – виграли 15 матчів, мало хто у це вірив, але у це вірив я і мої футболісти, і ми це виконали, і дуже приємно, що ми стали чемпіонами», — відзначає головний тренер ФК «Агродім» Микола Тищенко.

 Вдома, на Бахмаччині, футбольний клуб вітали в урочистій обстановці. У школі мистецтв зібралися футболісти, вболівальники, депутати обласної ради, керівники міста та району, представники обласної федерації футболу. У заході взяв участь і народний депутат України Валерій Давиденко, який підтримує команду. Його зустріли короваєм.

«Від майбутніх чемпіонів – вихованців дитячої футбольної команди «Агродім» прийміть цей коровай як символ вдячності за ваш внесок у розвиток футболу на Бахмаччині».

Юним спортсменам Валерій Давиденко подарував м’ячі, аби хлопці теж вчилися грати у футбол. Чемпіонам області — ФК «Агродім» — нардеп вручив почесні відзнаки.

«Мені дуже приємно, що команда і хлопці, які в ній грають, що вони, завдяки своїй наполегливій праці, тренуванням, вони досягли цього результату, прославляють і Бахмаччину, і весь наш чернігівський край. Бажаю вам і надалі залишатися командою, бажаю щоб вам щастило у повсякденному житті, а я в свою чергу обіцяю вам допомагати», — наголошує народний депутат України Валерій Давиденко.

За словами народного депутата України, у планах –  привести до ладу головну спортивну арену району – стадіон «Колос». Тренери «Агродому» мріють розвивати ще й дитячий футбол, аби спортсменам росла достойна зміна.  Привітала команду із перемогою і голова Бахмацької райдержадміністрації Тетяна Неділько. Вона вручила спортсменам м’ячі, серед яких був і один солодкий.

«М’яч зверху їстівний. Гадаю, що наступного року там буде написано чемпіони України», — говорить голова Бахмацької райдержадміністрації Тетяна Неділько.

У святі чемпіонів взяв участь голова обласної федерації футболу Геннадій Прокопович. Він повідомив спортсменам гарну звістку – віднині по регламенту вони мають право грати  в аматорському чемпіонаті України. До слова, з 90-х років Бахмаччина не грала в аматорській лізі. Це ще одна сходинка, яку має подолати «Агродім», — зауважив гість світа.

«Валерій Миколайович, для вас, як для основного спонсора, інформую вас, як голова федерації, що «Агродім» отримав право участі в аматорському чемпіонаті України на наступний рік», — зазначає голова обласної федерації футболу Геннадій Прокопович.

Чемпіонське свято завершилося концертом, який підготували вихованці Бахмацького будинку творчості, а також виступом співака Олександра Кварти, фіналіста шоу «Україна має талант». 7 грудня футбольний клуб «Агродім» отримає свої медалі та кубок чемпіона області вже на обласному святі футболу, яке пройде у Чернігівській філармонії.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Михайло Пронін

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button