Суспільство (відео)

Чернігів обмалювали гітлерівською свастикою (Відео)

У патріотичних групах соцмереж засвітилися знімки, зроблені чернігівцем на вулицях нашого міста. На фото – нацистська символіка на фасадах будинків і парканів. У своєму дописі чернігівець обурений тим, що бачить усе це на вулицях власного міста.

«Я не могу понять, я этого не понимаю, город должен быть чистый, свежий, он должен быть современным. Он должен сохранить всю старину, чем славится Чернигов у нас не нацистское государство», — житель Чернігова Ігор.

Ігор каже, що про ці жалюгідні малюнки він повідомляв і в поліцію, і комунальників, і навіть написав листа чернігівському міському голові, але вже півроку нацистську свастику з парканів і стін будинків ніхто не витирає. Ще гірше, з’являються нові малюнки. Ігор побоюється, що ці графіті матимуть погані наслідки.

«С этого начиналось и в Германии в 33-м, с похожими ситуациями начиналось и в Славянске, и мы видим, что происходит. Если равнодушие Чернигов будет таким, как есть. Это неприятные события», — житель Чернігова Ігор.

Чернігівські комунальники здивовані побоюваннями населення і нічого поганого не вбачають у цих малюнках. Зізнаються, що помічають у Чернігові не всі обмальовані будинки та паркани. По телефону головний комунальник міста Ярослав Куц запропонував нашій знімальній групі обійти все місто й переписати обмальовані  місця. Тоді ж і зреагують.

 «Я чесно говоря не понимаю ваших переживаний. Дайте мне все адреса и вопрос будет решен», — начальник Чернігівського міського управління ЖКГ Ярослав Куц.

Усім, хто залишає на фасадах будівель графіті, поліція погрожує адміністративними штрафами. Утім, піймати людей із балончиками на місці злочину практично неможливо, зізнаються правоохоронці. Востаннє адмінпротокол виписали підлітку три роки тому. Тих, хто пише комуністичну і нацистську свастику, взагалі можуть позбавити волі.

«Якщо ж серед графіті слідчий побачить нацистську чи комуністичну символіку, за це можна позбавити волі на 5 років», — головний спеціаліст сектору комунікацій ГУНП в області Борис Коновченко.                           

Про наявність нацистської символіки на вулицях і парканах Чернігова ЧЕline повідомив головному комунальнику міста Ярославу Куцу, тож ми чекаємо реакції й неодмінно поінформуємо вас. Поліція теж просить не мовчати, коли бачите, як хтось малює з балончика на стіні, та повідомляти на гарячу лінію за номером «102».

Ще статті по темі

Back to top button