Суспільство (відео)

Чернігів повертає собі статус військового центру (Відео)

Більше жодних експериментів з оперативним командуванням «Північ». На це сподіваються українські  військові. Повернувшись два роки тому до Чернігова, командування відзначає річницю створення.

Офіційно 2-гу, неофіційно вже 75-ту. За часів Януковича його перенесли до Рівного. Натомість у Чернігові тоді розформували кілька військових частин. Однак зараз наше місто відновлює статус військового центру північної України. До оперативного командування входять десятки військових підрозділів. Уже легендарними стали: 1-ша танкова, 26-та артилерійська та 72-га механізована бригади.

«За ці роки в нашому оперативному командуванні 141 чоловік нагороджений орденами «За мужність», 56 — орденами «Богдана Хмельницького», 4 – Героями України», — командувач ОК «Північ» В’ячеслав Назаркін.

Трьом воїнам під час урочистостей вручили державні нагороди. Одним і з них є Олександр Ярославцев. Майор удостоєний ордена «Богдана Хмельницького» 3 ступеня. Він пройшов усі гарячі точки Донбасу. Зараз заступник командира механізованого батальйону. Відновлює військову техніку, в тому числі із зони АТО.

«Моє завдання – щоб техніка рухалась, зброя стріляла, а боєприпаси постачалися. Якщо техніка сильно пошкоджена відправляємо на заводи для капітального ремонту. Якщо з легкими пошкодженнями, то робимо своїми силами, замінюємо двигуни та агрегати», — заступник командира механізованого батальйону  Олександр Ярославцев.

Керівники міста та області, крім вітань, вирішили підтримати військових матеріально. Згадали і про загиблих воїнів. Останнім поповнив скорботний список загиблих земляків Володимир Бальченко з Борзнянщини. Його родині вручили орден «За мужність» посмертно.

Ще статті по темі

Back to top button