Суспільство (відео)

Чернігів приймав перший Чемпіонат України з шахiв i шашок серед учасникiв бойових дій (Відео)

У Чернігові пройшов перший Чемпіонат України з шахiв i шашок-64 серед учасників бойових дій.

На базі комплексної дитячо-юнацької спортивної школи № 1 протягом двох днів змагалися 11 шахістів із восьми областей України.

«Учасники – це наші воїни, які захищали Україну в АТО, афганці та учасники бойових дій в Югославії. Вони грають за коловою системою з контролем 15 хвилин плюс 5 секунд за зроблений хід, тому що вони грають електронними годинниками, сучасними шахами, на яких грають на чемпіонатах світу та Європи», — розповів Юрій Куценко, суддя змагань, м. Чернігів.

Серед учасників турніру були як любителі, так і більш досвідчені шахісти. З першого туру лідерство взяли кілька гравців, однак, зумівши обіграти своїх основних конкурентів, за шаховою дошкою перемогу святкував кандидат у майстри спорту чернігівець Андрій Леоненко, до речі, тріумфатор першого чемпіонату Чернігівської області серед учасників бойових дій, який проходив у грудні минулого року. Друге та третє місця розділили Олександр Єрмаков із м. Запоріжжя та Іван Урупа з Луцька.

«Колись у дитинстві, ще до інституту, грав, був кандидатом у майстри спорту. Потім інститут, діти, армія. Тобто я, як і усі, працюю, сім’я – це більш важливо. А це хобі, інколи просто взяти, розслабитись, поспілкуватися з друзями», — призер чемпіонату Олександр Єрмаков м. Запоріжжя.

По шашках перше місце зайняв одесит Петро Фігідов, другим, як і в шахах, став Олександр Єрмаков. Не залишився без нагороди і чемпіон Андрій Леоненко, за шашковою дошкою він став третім. Переможців і призерів змагань нагородили кубками, медалями та дипломами Спортивного комітету України.

«Це ми перший чемпіонат України проводимо, і бажано було б, якби в усіх областях проводили чемпіонати області, і всі чемпіони сюди приїжджали, оце було б найкраще», — Андрій Леоненко, молодший лейтенант поліції роти особливого призначення «Чернігів».

«Цікаво, я так сказав би. Коли був чотири місяці тому – там було простіше, а зараз більш серйозний рівень. Організаторам бажаю не зупинятися на досягнутому», — Сергій Логвин, майор Збройних сил України.

І таки не зупинятимуться — ці змагання планують зробити традиційними. І дуже хочеться, аби їх учасники воювали тільки за шахівницею.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button