Суспільство (відео)

Чернігів прикрасять новими скульптурами (Відео)

Скульптура «Клубок легенд», встановлена на перехресті вулиць Преображенської та Музейної стане відправною точкою проекту «Легенди, міфи та історія Чернігова у скульптурах».

Хоч сама скульптура клубка і викликала неоднозначну реакцію у місцевих митців, натомість її автори Олег Герасименко та Олександр Кишко переконані, що на колір і смак товариш не всяк. Для майстра по металу Олександра Кишка ця робота особлива. На виготовлення скульптури він використав 60 метрів металевого прута і майже 3 місяці часу.

«Мені як жителю Чернігова хотілось зробити подарунок місту. Запропонували мені не спонтанно, я з металом працюю більше 12 років»,майстер по металу Олександр Кишко.

За задумом автора скульптури – відомого екскурсовода Олега Герасименка – нашому місту треба виділятися з-поміж інших, аби привабити туристів. Однією із задумок є створення і встановлення ряду скульптур, які символізували б минувшину стародавнього Чернігова і біля яких гості міста могли б на згадку сфотографуватися.

«Дуже мало місць, де можна сфотографуватися: залізти на коліна Шевченку, біля Ігоря Ольговича і біля гармат. Тобто маємо бренд, історію, маємо про що розказати, але немає на тлі чого сфотографуватися», — автор проекту Олег Герасименко.

Уже є понад 20 ідей для втілення в життя. Зокрема, можуть бути реалізовані скульптури Змія Горинича, Солов’я Розбійника, князя Чорного, привида Антонієвих печер, чернігівської гривні.

Журналіст: Юрій Михуля

Оператор: Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button