Суспільство (відео)

Чернігівець шокував німецьку публіку своєю перемогою (Відео)

Михайло Єрко приміряє пояс чемпіона Європи з кікбоксингу в напівпрофесійній версії ISKA. Він здобув цей титул у Німеччині, вигравши у двобої в досвідченого німця. Чим шокував місцеву публіку, яка сподівалася на легку перемогу їхнього улюбленця Да Граса. Михайло – багаторазовий чемпіон України та світу з кікбоксингу. Це був перший бій хлопця на такому рівні. І відразу –успіх.

«Дуже багато емоцій. Це – інший рівень. Велика відмінність від любителів. Це був мій 150-й бій і я його виграв. Тримаю чемпіонський пояс. До речі, він важчий за всі мої попередні»,чемпіон Європи Михайло Єрко.

Чернігівця як претендента на цей титул обрала міжнародна організація. Поєдинок проходив за правилами к-1: 5 раундів по 2 хвилини. Вагова категорія спортсменів – до 60 кілограмів. Аби перемогти німця у нього вдома та ще й за суддівства німців, Михайлу треба було здаватись на голову вищим і не залишити жодного шансу супернику. Так воно і вийшло.

«Розуміли, що ми в Німеччині, суперник – німець, судді – німці. Треба займати центр рингу і викладатися на повну, терпіти травми і йти вперед до перемоги», — тренер Роман Луданік.

Успіху Михайла радіють у спортивній школі, де він виховувався і тренується досі. Перший тренер Юрій Єрмилов каже, що 7 років тому маленький хлопчик справив на нього враження, і роки нелегкої праці не пройшли даремно.

«Помітно було, що він створений для цього виду спорту. Помітні задатки. Він довів, що на правильному шляху»,заслужений тренер України Юрій Єрмилов.

Залишати любительський спорт Михайло Єрко не збирається. Проте для нього вже відкрилися двері у професійний кікбоксинг – із захмарними гонорарами та славою. У мерії Чернігова у свою чергу пообіцяли заохотити спортсмена та тренерів за виграш чемпіонського поясу в Німеччині.

Журналіст Юрій Михуля

Оператор Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button