Суспільство (відео)

Чернігівщина економить і відмовляється від газу: проекти Мінрегіону (Відео)

На Чернігівщині визначили проекти-переможці, що фінансуватимуться Державним фондом регіонального розвитку за напрямом «Енергоефективність у медичних закладах». Кращими були визнані шість напрацювань із Прилук, Коропа, Мени, Корюківки, Бахмача та Чернігівського району.

«Найбільшу кількість балів набрало Прилуцьке медичне училище, друге місце – Коропська центральна районна лікарня, третє – це двоповерховий лікувальний корпус у місті Мена, 56 балів», — голова комісії, перший заступник голови Чернігівської ОДА Леонід Сахневич.

Визначивши переможців у медицині, комісія заслухала презентації щодо економії енергоресурсів у школах. В умовах подорожчання енергоносіїв для районів області це питання стало найактуальнішим. Більшість проектів стосувалася переходу шкіл з опалення газом на твердопаливні котли.

«Повна відмова від використання природного газу. Це перехід на альтернативні види палива місцевого виробництва – торфобрикет і дрова», — начальник відділу освіти ЧРДА. Проект по Олишівській ЗОШ Тетяна Маханькова.

«Школа сучасна, єдине, що вона опалюється газом. Цього року за газ ми заплатили 500 тисяч гривень. Ми хочемо поставити там один твердопаливний котел», — голова Семенівської РДА Проект по школах Семенівського району Сергій Деденко.

Слід відзначити стабільність у вибиванні державних коштів із боку представників Менщини. Завдяки ініціативі голови Менської райради, Олександра Мисника, до цього перемогу отримав  проект із реконструкції спортивного комплексу в Мені, а сьогодні пощастило районній лікарні, де реконструюють фасад двохповерхового лікувального корпусу. Інша триповерхова будівля також залишається серед претендентів.

«Наступні проекти, які будуть профінансовані в разі, якщо попередні не нададуть відповідної кількості документів. Це в нас місто Семенівка, термосанація будівлі поліклініки. Знову місто Мена, тільки триповерховий лікувальний комплекс – 43 бали», — голова комісії, перший заступник голови Чернігівської ОДА Леонід Сахневич.

Щодо енергоефективності в освіті, то й тут Менщина матиме фінансові надходження. Минулорічний проект із ремонту в районній гімназії, де навчаються майже 600 дітей, цього року має отримати другий транш у розмірі приблизно півтора мільйона гривень, що дасть змогу поставити решту вікон, двері, послати новий дах над спортивною залою, їдальнею, майстернями та гаражем. Наступного разу комісія збереться через три тижні, щоб почати розподіл 77 мільйонів гривень, які стосуватимуться здебільшого проектів обласного значення та капітального будівництва.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button