Суспільство (відео)

У Чернігові оприлюднили «секретну» інформацію по «Кордівці» (Відео)

У міській раді оприлюднили інформацію про межі та площу Кордівки.

Згідно з детальним планом, ця територія займає 478 гектарів і простягається від Десни до вулиці Шевченка з одного боку, та від вулиці Савчука до човнової станції – з іншого.

Майже 300 гектарів – це зелена зона.

Громадські активісти тривалий час вимагали від владців поділитися даними щодо Кордівки, яку впродовж останніх років намагалися забудувати багатоповерхівками. Відколи столичний суд поставив крапку на будівництві, екологи та громадські активісти заговорили про створення регіонального ландшафтного парку.

— 247 територія, яку взяли в розробку 478 га. Це зелені насадження і забудова. Межа зеленої зони 271 га, — Сергій Калюжний, начальник управління архітектури міської ради.

Активісти й екологи перейшли до рішучих дій. Вони не приховують, що їхньою метою є створення регіонального ландшафтного парку Кордівка. На користь цього наводять чимало аргументів. Це і рідкісні дерева, і заплава Десни та Стрижня, і унікальні археологічні знахідки. Все це треба зберегти для наступних поколінь.

— Ми як розробники схеми екологічної мережі вважаємо Кордівку екологічним вузлом. Ця територія повинна бути заповідною, — Юрій Карпенко, кандидат біологічних наук.

— Усі закони говорять про те, що наше завдання – створити природно-заповідний фонд, — Тамара Проскуріна, громадський активіст.

Натомість профільний заступник міського голови Валерій Бондарчук позиціонує себе як прихильник створення лісопарку. В його уявленні ландшафтний парк – це обнесена дротом територія, на яку не може ступати нога людини.

Поки ж навколо статусу Кордівки тривають дискусії. Чим вони завершаться, а головне, коли – риторичне питання.

Натомість громадськість хоче більше подробиць. Зокрема, хто і на яких підставах останніми роками проводив будівництво в межах Кордівки.

Ще статті по темі

Back to top button