Суспільство (відео)

Чернігівська поліція не віддає погруддя Коцюбинського та Пушкіна (Відео)

Але чернігівські пам’ятники таки прикрила міська поліція. Викрадені кілька тижнів тому погруддя Коцюбинського та Пушкіна наразі знаходяться на території чернігівського відділку поліції. Досі тривають експертизи. Чернігівці чимраз більше переймаються долею пам’ятників.

 «У Мережі траплялась думка про те, що знайдені погруддя викрали для приватної колекції. За час їх відсутності можна виготовити цілком непогану копію. Тонкостінна копія – на постамент. Оригінал – у кишеню»

В управлінні ЖКГ, що виступає балансоутримувачем пам’ятника Пушкіну, зазначають: щойно поліція завершить слідчі дії, отримають погруддя назад й одразу ж поставлять його на місце. От тільки коли це станеться – ніхто не знає.

«Коли будуть проведені всі процесуальні дії, слідчим буде прийняте рішення щодо можливості повернення цих пам’ятників», — прес-офіцер поліції Чернігова Наталія Човпило.

Поки що нічого конкретного у поліції не можуть сказати і про самих викрадачів.

«Зараз тривають оперативно-розшукові заходи щодо встановлення кола осіб, причетних до скоєння цих злочинів. Поки що особи не встановлені, тривають слідчі дії», — прес-офіцер поліції Чернігова Наталія Човпило.

Чернігівці ж пильно стежать за перебігом справи та навіть почали «робити ставки».

— Я думаю, що не знайдуть. Я до поліцейської молоді добре ставлюся, може, досвіду нема, може, їм не дають працювати на повну силу.

Думаю, що знайдуть, сподіваємось на це. Це пам’ятники повинні стояти на своєму місці, негарно вчинили вони.

Якщо докласти зусиль, то можна все.

Якщо крадіїв усе-таки знайдуть, за крадіжку та наругу над могилою їх очікує покарання – до трьох років в’язниці.

Журналіст Аліна Клименко

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button