Суспільство (відео)

Чернігівська школа №13 готується до капітального ремонту (Відео)

13-та школа Чернігова збудована у 52 році. Згодом до неї прибудували ще один корпус. Навчальний заклад не балували увагою міські чиновники. Усі ремонти тут проводили власними силами і за допомогою батьків учнів та випускників. Та проблеми перважної більшості шкіл набагато серйозніші і потребують значних капіталовкладень. 13 школа не виключення.

 «Школи, що збудовані 30-50 років тому вже зношені. Ремонтувати силами батьків неможливо все»,  – заступник директора школи Олена Аксюта.

Вперше за роки існування на школу звернули увагу депутати міської ради. За гроші з депутатського фонду готуються зробити ремонт стелі актової зали. Вона свого часу постраждала від дірявої покрівлі, яку відновили кілька років тому. В актовій залі постійно проводять концерти, святкові заходи, репетиції. Тож зала потребує оновлення. Депутат Володимир Козир вважає, що ставлення до освіти має змінитися.

 «Цій школі треба приділяти увагу. Гроші виділялися в основному на школи у центрі. Тому таку практику треба переглянути», —  депутат міської ради Володимир Козир.

Нині у 13-й школі навчається 340 дітей. Вчителі намагаються створити умови для навчання та дозвілля школярів. Тому тут функціонує чимало гуртків, до яких приходять учні і з інших шкіл. Гордістю закладу є команда КВН «Стоп», яка є переможцем всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Директор каже, що школа має свої особливості.

«Ми практично на околиці міста. Багато не повних сімей, незаможних батьків. Та діти чуйні і нерозбещені», – директор школи Анатолій Бисько.

У 13-школі в очікуванні змін на краще. Сподіваються, що виділенням грошей на ліки, фарбу, миючі засоби та інвентар міська влада не обмежиться, і допоможе вирішити чимало шкільних проблем.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. А подскажите пожалуйста, с каких это пор Аксюта Е.Ю. — завуч школы???
    Она учитель физики и трудов, талантливый руководитель кружка КВН, но никак не завуч школы!

Back to top button