Суспільство (відео)

Чернігівські атовці викрили земельну аферу (Відео)

Вони воювали за державу, а їх хочуть пошити в дурні. Так коротко Дмитро Волошин описує ситуацію, що склалась навколо виділення землі в районі чернігівського заводу радіоприладів «Чезара».

Шукаючи перспективні ділянки для атовців у публічній кадастровій карті, Дмитро випадково натрапив на новий розбитий масив: 61 ділянка по 10-13 соток. Та, як з’ясувалось, претендувати на них атовці не можуть.

«Вони знаходяться в державній формі власності. Згідно з актом постійного користування, а раніше вони були державним підприємством, вони закріплені за «Чезарою»,перший заступник голови Чернігівської ОДА Леонід Сахневич.

Ділянки мали надійти у власність працівників «Чезари», яким підприємство заборгувало заробітну плату. Принаймні так пояснював керівник заводу необхідність розподілу державної землі, про що в ОДА надав відповідний лист. Утім, пильні атовці поцікавилися, хто ж ці люди, і знайшли багато цікавих «збігів».

«Наприклад, отримала тут уся сім’я, три людини з одним прізвищем — дружина особи-підприємця, яка працює в Держгеокадастрі, також син та чоловік іншого працівника Держгеокадастру, отримав стоматолог і його дружина»,сержант запасу Збройних сил, заступник голови Ради ветеранів АТО при Чернігівській міській раді Дмитро Волошин.

У право власності люди вступили ще наприкінці минулого року. Дмитро наголошує: несправедливість терпіти не збираються, а тому претендують на частину земельних ділянок.

«Чому учасники АТО, які мають першочергове право, в цей же час їм пропонують земельні ділянки бозна-де, за 20 км від Чернігова, а в цей час люди на загальних засадах отримують земельні ділянки в більш перспективному місці»,сержант запасу Збройних сил, заступник голови Ради ветеранів АТО при Чернігівській міській раді Дмитро Волошин.

Про ігри з державною землею ми хотіли розпитати керівництво «Чезари». Утім, нас очікував «холодний» прийом.

Начальник мені сказав – нікого не пропускати.

— Анатолій Свириденко є на робочому місці?

 – Я сама нічого не вирішую, керівництво мені сказало – не пускати!

У телефонному режимі з журналістами керівник заводу також не захотів нічого пояснювати.

«Ви мене не знаєте, я вас не знаю, коментарів я не даю. Я землею не займаюсь, у нас акціонерне товариство. До побачення»,генеральний директор ПАТ «Чезара» Анатолій Свириденко.

Наразі ж 17 заяв на надання земельних ділянок атовцям отримали відмову від ОДА за підписом Леоніда Сахневича.

«Зважаючи на те, що вони закріплені за «Чезарою», і без винесення цих земель з акта постійного користування, сьогодні ми не можемо надати. Вони повинні звернутися до «Чезари», нотаріальне підтвердження – і можна буде передавати», — перший заступник голови Чернігівської ОДА Леонід Сахневич.

В ОДА запевняють: намагаються домовитись із керівником «Чезари». Область дозволить поділ земельних ділянок за умови надання половини з них учасникам АТО. Утім, згоди від керівництва заводу наразі так і немає. А тим часом ділянки за «Чезарою» розмітили, втім, за кілька днів від парканів залишились купи попелу.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button