Суспільство (відео)

Чернігівські добровольці: найдорожча нагорода – визнання своїм народом (Відео)

У Чернігові провели другу церемонію нагородження орденом «Лицарський Хрест Добровольця».

Її минулого року започаткували місцеві волонтери. Гроші на нагороди збирали серед людей. Перша церемонія проходила в грудні.

Нинішній захід присвятили Дню українського добровольця, який відзначатиметься в Україні 14 березня. у Міському палаці культури суботнього вечора зібралися родичі й побратими героїв, волонтери та небайдужі чернігівці.

Організатори відзначили орденами двадцятьох добровольців з Чернігівщини. Їх імена тримали в секреті.  Більшість із них були активними учасниками Революції Гідності, і з початком війни на Донбасі першими вирушили на фронт. Чотирьох з них нагороджено посмертно.

Це лише початок, кажуть організатори. Адже відзначають тих, хто захищав Україну у 2014-му. І це лише невелика частка хоробрих чернігівських добровольців.

— Нагородити якомога більше бійців, щоб ми нікого не забули, щоб хлопці не загубилися . Бо багато пішло у 2014 році. Вони повернулися і про них забули, — голова ГО «Жіноча сотня самооборони Чернігівщини» Оксана Рубан.

Самі ж добровольці не приховують вдячності. Вони не звикли до надмірної уваги.  Зазвичай, обділені турботою з боку держави, тому для них підтримка простих людей – на вагу золота.  Добровольці стверджують, що найбільша нагорода для солдата – визнання своїм народом.

—  Це найголовніша відзнака – від волонтерів і від народу, — Василь Териковський, доброволець.

— Вважаю, цю народну нагороду навіть більшою за державні, адже вона зібрана за народні кошти, — Костянтин Єрофєєв, доброволець.

Відзначення бійців-добровольців триватиме й надалі, як і збір коштів на нагороди. Загалом в Україні вже отримали «Лицарський Хрест Добровольця»  понад дві сотні захисників. П’ята частина з них – це чернігівці.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button