Суспільство (відео)

Чернігівські кікбоксери в Седневі дали майстер-клас вихованцям інтернатів (Відео)

Майстер-клас із кікбоксингу за участі чемпіонів світу – таке видовище мало не вперше у своєму житті бачила більшість цих дітей. До оздоровчого табору «Зміна» в Седневі приїхав цілий десант титулованих спортсменів і тренерів.

«Для того, аби молодь бачила і досягала  таких результатів, яких ми вже досягли, і також проявила себе в житті, отримуючи, може, навіть і олімпійські медалі – це дуже важливо. Що більше ми проводитимемо таких показових виступів, розказуватимемо, то більше дітей із вулиць прийдуть до нас у зали працювати над собою, людина, яка працює над собою, – досягне всього», — голова Чернігівського обласного осередку ФСТ «Україна» Андрій Кужельний.

105 вихованців із 12 інтернатів Чернігівщини все літо оздоровлюватимуться в таборі «Зміна». У багатьох дітей непрості долі, а подібні зустрічі показують приклад успішних людей і запалюють у маленьких серцях великі мрії.

«Це дуже специфічні діти, їм не вистачає тепла, любові, вони замкнені, більше в них агресії, захисту від негараздів. Тому хочеться їм дати якомога більше любові. Щоб вони розуміли, що не все у їхньому житті темне і сіре», — директор оздоровчого табору «Зміна» Наталія П’яткова.

Знайомили з видом спорту та демонстрували свою майстерність молоді вже титуловані чернігівські кікбоксери. Спортсмени тиждень тому привезли 5 золотих і 3 бронзові медалі з Чемпіонату світу.

«Кікбоксинг мені особисто дав впевненість у собі, у кожному дні. Для дітей – це насамперед мотивація, щоб вони теж долучались, ставили собі високі цілі та досягали їх», — триразовий чемпіон світу з кікбоксингу Михайло Єрко.

Аби діти зрозуміли всю серйозність цього виду спорту, для них провели конкурси, перевірили силу м’язів, волю та витривалість. Вихованці ж вражали визнаних спортсменів стійкістю, наприклад, простоявши в планці більше 10 хвилин. Конкурсанти виявились тренованими.

«Я бігаю кожного дня колами. Я хочу бути боксером», — вихованець інтернату Назар Руденко.

Визнані кікбоксери зазначають: наполегливість і сила удару в цих дітей часом дужча за тих, хто вже займається в секції.

«Вперше в житті побачив чемпіонів світу. Я можу записатися на кікбоксинг», — вихованець інтернату Арсен Дерюга.

Відтепер в обласній федерації кікбоксингу розмірковують над організацією для дітей систематичних тренувань на час відпочинку.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button