Суспільство (відео)

Чернігівські перевізники погодилися на «акцію» для школярів (Відео)

На початку навчального сезону, як завжди, набуває актуальності питання вартості оплати проїзду учнів у громадському транспорті.

Нарешті цього року перевізникам і міським депутатам вдалось порозумітися і забезпечити чернігівських дітей необхідними пільгами.

Про урегулювання взаємовідносин перевізників та учнів розповів депутат чернігівської міської ради Сергій Вакуленко.

«Протягом останніх років дуже гостро постало питання щодо пільг на проїзд для учнів. Тому 1 вересня було прийнято рішення виконкому про те, що учні за наявності учнівського квитка в період навчання – з 1 вересня по 31 травня, – мають право на пільгу на проїзд. Тобто 1.75 грн до оплати.

Протягом певного часу це було спірним питанням. Деякі перевізники возили зі знижкою 50 %, деякі не возили. Зараз цей момент урегульований офіційно.

Перевізники зі свого боку пішли назустріч громадянам. Оскільки в законодавстві прописано, що знижка може бути тільки до 25 % і тільки в навчальний час. У нас же в часі не обмежують, тобто учень може їхати і до школи, і на тренування, і на відпочинок. Обмежень немає.

Зі свого боку, я це рішення дуже підтримую. Це правильно. Так давно треба було зробити. Головне, щоб це рішення виконувалось. Якщо будуть відповідні скарги або звернення, я думаю, управління транспорту їх миттєво регулюватиме і прибиратиме».

Ще статті по темі

Back to top button