Суспільство (відео)

Чернігівські прикордонники дружать із білорусами та не спілкуються з росіянами (Відео)

На українсько-російському кордоні неспокійно.

Росіяни шпигують за чернігівськими прикордонниками. Спецслужби намагаються вербувати жителів прикордонних сіл. Про це на брифінгу повідомило керівництво чернігівського прикордонного загону. Тому з росіянами жодних контактів. А от із білоруськими колегами у чернігівців хороші стосунки.

— Ми стосунків із росіянами не підтримуємо тому, що не підтримуємо. З білорусами працюємо в рамках міжнародних договорів, — Анатолій Харлаш, перший заступник начальника прикордонного загону.

Росіяни останнім часом розвертають назад чималу кількість українських громадян, кажуть прикордонники. А от інформація про запровадження білорусами нового пропускного режиму виявилася фейковою.

— Білорусь не вводила режиму пропуску за закордонними паспортами. Це фейк. Можна їздити, як і раніше, за внутрішніми паспортами, — Олександр Дудко, помічник начальника прикордонного загону.

Через конфлікт на сході України значно поменшав потік нелегалів, кажуть прикордонники. Загалом ситуація на кордоні складна та все ж контрольована.

Ще статті по темі

Back to top button