Суспільство (відео)

Чернігівські військові кинули виклик часу (Відео)

 За підтримки норвезького уряду українські військові та члени їхніх родин  вже протягом двох місяців відвідують курси перепідготовки за цивільними спеціальностями комп’ютерного веб-дизайну та готельно-ресторанного бізнесу.

Дружні україно-норвезькі стосунки постійно розвиваються з часів незалежності України, а проект військової перепідготовки триває вже 13 років.

«Ряд Норвегії вважає цю програму ще більш важливішою, ніж вона була раніше. Норвегія підтримує Україну після подій в Криму і на Донбасі», — професор Норвезького університету Борд Мікалсен.

Цього року чернігівські організатори збільшили кількість учасників до 70 чоловік, адже проект користується великою популярністю.

«Дуже активна участь офіцерів, членів їх родин і взагалі за підтримки Міністерства оборони нашого, підтримки Міністерства соціальної політики проект визнано одним із самих успішних у сфері освіти», — ректор Чернігівського національного технологічного університету  Сергій Шкарлет.

Програму активізували шістнадцять вишів України, а більшість учасників  проекту вже планують свій бізнес.

«Як мінімум два проекти у мене в думках уже є. Хочу їх реалізувати після цих курсів», — військовий пенсіонер Олексій Бєлік.

Але ринок праці кожного регіону диктує свої умови щодо найбільш запитуваних спеціальностей, тож організатори підходять до процесу досить гнучко. Так у Чернігові, вже з цієї осені, планують розширення – окрім айтішників та підприємців готельно-ресторанного бізнесу будуть готувати й масажистів-реабілітологів.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button