Суспільство (відео)

Чернігівських юнаків забирають служити до Порошенка (Відео)

Осінній призов до армії увійшов в активну фазу.

У військкоматах уже повно юнаків, які чекають на відправку до військових частин. Із Чернігова до лав Збройних сил забирають півтори сотні хлопців. Це трохи менше, ніж весною. Чимало з них підуть до Окремого полку Президента України. Багатогодинне марширування на плацу хлопців не лякає. Кажуть, служити у полку – престижно.

— Усі чоловіки мають пройти через це. Зараз це престижно. Треба звикати до того, що чоловіки мають пройти армію, а потім йти далі, — Дмитро Руденко, призовник.

— А де немає муштри ? Десь буде більше бойової підготовки, а в роті почесної варти на плацу будемо по 6 годин. Мене це не лякає, — Петро Міненко, призовник.

До Президентського полку відбирають найкращих, кажуть у військкоматі. Тому Чернігів має ким пишатися. Призовники можуть обирати місце служби, але потрапити до елітних підрозділів можуть далеко не всі.

— Людей відбирають за фізичними даними. Має бути високий зріст і фізична підготовка. Навантаження на них велике, — Ігор Москалець, заступник військового комісара Чернігова.

Явка призовників на збірний пункт є посередньою, зазначають у військкоматі. Добровільно виявили бажання вдягти однострій лише 70 чернігівців із 152 необхідних. Тому зараз активно відбувається оповіщення юнаків.

За злісне ухиляння від армії передбачена кримінальна відповідальність. Цього року вже покарали майже 2 десятки відмовників. Переважній більшості суд дав умовні строки.

Ще статті по темі

Back to top button