Суспільство (відео)

Чернігівський Hand Made потрапив до музею (Відео)

Миловаріння, плетіння, вишивка, кераміка – і все це під грифом «хенд-мейд». Понад три десятки чернігівських майстрів представили свої роботи в різноманітних техніках на виставці у музеї Коцюбинського.

«Моїх робіт представлено 40, але я їх маю більше сотні, дуже добре, коли жінка реалізується, коли в неї вільний час зайнятий, я завжди заздрила, що у Львові цілі алеї є. Наше місто як туристичне теж буде приваблювати, і наші роботи також», — майстриня вишивки з бісеру Олена Минько.

Усі роботи ексклюзивні. Валерія Владова, наприклад, виготовляє авторських інтер’єрних ляльок.

«Я не з інтернету ідею беру, це вже своє, я займаюсь ляльками сім років, придумаю образ, але майже завжди в процесі роботи змінюється», — майстриня з виготовлення ляльок Валерія Владова.

Ці ляльки не для гри, і замовляють їх здебільшого дорослі для себе. Кожна з цих дівчат створена в особливій атмосфері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихідці з Козельця зняли повнометражне фентезі про єврея і диявола

«Може, будете сміятися, але я говорю «Добрий день, лялечко, щоб тебе гарні ручки взяли», вони для мене живі», — майстриня з виготовлення ляльок Валерія Владова.

В організації «Алея майстрів Чернігова» близько сотні талановитих і працьовитих творців.

«Ми повністю охопили Чернігівську область, нас запрошують у різні міста на ярмарки, нас знають», — голова організації «Алея майстрів Чернігова» Тетяна Суботіна.

Чернігівці ще встигнуть самостійно ознайомитись із виставкою та роздивитися майже три сотні абсолютно різних робіт. Експозиція відкрита для відвідувачів до 12 лютого.

Журналіст Аліна Клименко

Оператор Михайло Пронін

Ще статті по темі

Back to top button