Суспільство (відео)

Чернігівський ресурсний центр допомагає територіальним громадам (Відео)

Чернігівській ресурсний центр місцевого самоврядування існує лише рік та за цей час може похвалитися значними результатами.  Це проект громадської організації «Доброчин» для мешканців Чернігівської області. Мета — надати правову допомогу, консультативні, інформаційні та освітні послуги територіальним громадам. Для громадських активістів та представників органів місцевого самоврядування було проведено навчання та тренінги «Вчимося місцевій демократії»  в шести громадах ,щоб підвищити свій рівень знань.

«Цікаві були зустрічі, цікаве навчання, були сильні тренери і люди поїхали з великим багажем знань на свої міста», — розповідає експерт, Чернігівський центр прав людини, Олександр Підгорний.

Окрім навчання центр допомагає вдосконалювати нормативно-правову базу всіх питань, щоб потім громадяни і влада могли користуватись своїми правами

«У нас більше ста навчених активістів, як застосовувати документи місцевої демократії, а людською мовою, як приймати участь в управлінні селищем, як використовувати громадське слухання місцевої ініціативи користатися статутом», — зазначає керівник проекту «Центр Доброчин» Наталія Дрозд.

На разі центр має багато планів на майбутнє, допомагає таким новим об’єднаним громадам, як Менська, Сновська та Козелецька, і продовжує свою діяльність.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button