Суспільство (відео)

Чернігівській ТЕЦ доведеться «грати за чужими правилами» (Відео)

Багатостраждальне питання Чернігівської ТЕЦ таки вирішили під час чергового засідання сесії міської ради. Цього разу все пройшло спокійно, так би мовити, без бунту на кораблі. У прийнятому рішенні були враховані побажання усіх сторін, і дещо жорсткіші умови роботи ТЕЦ.

— Питання, про яке просила ТЕЦ, «ТехНова», і те рішення, що сьогодні прийняв депутатський корпус, – це зовсім інше питання. ТЕЦ «ТехНова» просив одне, а отримав зовсім інше. Вони отримали не автоматичне продовження договору оренди, а отримання автоматичного продовження, тільки за умови отримання кредиту від міжнародної організації під низькі відсотки. Це перше.

Друге: всі роботи, які будуть виконані за ці кошти, залишаються у власності громади. І, третє, вони отримали більш жорсткі умови договору оренди, який діє навіть сьогодні. Тому в конструктивному діалозі бізнесу з одного боку й міської влади і депутатського корпусу з іншого народилося компромісне рішення. І це рішення є плюсом і ТЕЦу «ТехНова». Адже кошти прийдуть у місто Чернігів. Це ж і можливість того, що більшість робіт будуть виконувати чернігівські фірми.

Це рішення конструктивне тим, що ми не затвердили те, що вони хотіли з самого початку, а затвердили рішення, де є спільні інтереси – влади, людей і підприємств, — Віктор Бистров, секретар Чернігівської міської ради, (Наш край).

Ще статті по темі

Back to top button