Суспільство (відео)

Чернігівський центр безкоштовного харчування відчинив свої двері (Відео)

Із гарним апетитом Настя, Вова та їхня маленька сестричка наминають смачний обід.

«Мені подобається. Тут смачна гречка, котлети, булка дуже смачна», — розповідає дівчинка Настя.

«Гречку, котлету, булочку і компот», — додає хлопчик Вова.

До речі, цей обід ще й безкоштовний, адже для малозабезпечених родин у Чернігові нещодавно відкрили Центр безкоштовного харчування. Він розташований по вулиці Бєлова, 11.

«Я в декреті, отримую 800 гривень на дитину. І як можна прожити місяць на ці гроші? То ці обіди мене, якщо чесно, виручили», — відмічає багатодітна мати Лілія Очеред.

Окрім малозабезпечених сімей, пообідати також можуть і пенсіонери, адже пенсії зовсім не вистачає на життя.

«Їсти нічого, ми явно не голодуємо, але смаколиків не купуємо. І на таблетки треба, і за квартиру заплатити, а такі обіди треба постійно давати людям. Дуже добре, смачно готують», — ділиться враженнями пенсіонерка Галина Петрівна.

Ідея створення першого такого центру в Чернігові належить громадським організаціям «Об’єднання інвалідів «Першоцвіт» та «Інвалідів праці, потерпілих на виробництві, та козацтва».

«У нашій країні на даний час, можна сказати, і безлад, і багатьом людям не вистачає на прожиття, тому ми створили такий центр, щоб допомогти нашим громадянам», — розповідає голова ГО «Інвалідів праці, потерпілих на виробництві, та козацтва» Роман Дрозд.

«Організували такий центр, бо він потрібен, і будемо розвивати його для тих, хто цього потребує», — зауважує керівник ГО «Об’єднання інвалiдiв «Першоцвiт» Олександр Шевель.

Відвідують центр допомоги вже близько 20 осіб. Обіди готують дружини волонтерів у домашніх умовах. Поки що власної кухні в центру нема, щодня страви готують різні. Пшоняна каша, телятина, курячі котлети. У вересні планують відкрити вже власну кухню.

«Кухарі, певна річ, будуть наймані працівники або члени громадської організації», — розповідає голова ГО «Інвалідів праці, потерпілих на виробництві, та козацтва» Роман Дрозд.

Найближчим часом громадські організації планують відкрити ще й пункт обігріву, щоб узимку можна було зігрітися теплим чаєм.

Журналіст: Олександра Жеглова

Оператор: Михайло Пронін

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button