Суспільство (відео)

Чернігівській «Веснянці» поляки аплодували стоячи (Відео)

Із гарними враженнями та позитивними емоціями повернувся нещодавно Чернігівський народно-художній танцювальний колектив «Веснянка» з міста Тарнобжег, розташованого в південно-східній Польщі. Їх запросили як гостей на концерт до Дня міста. Молодший колектив ансамблю «Веснянка» показав полякам запальні українські танці.

«Програма складалася з українських народних танців. Хочу сказати, що ми виступали в десятій школі Тарнобжега, дітям так сподобалося. Майже п’ятсот учнів було на концерті сподобалися їм наші танці, українські пісні, також співали, програма була дуже цікавою»,заступник директора з навчально-виховної роботи гімназії № 31 Вікторія Овчаренко.

«Нашому колективу випала нагода показати українське танцювальне мистецтво, цікавинкою нашого виступу став український танець «Гопак». Він дуже сподобався полякам, вони аплодували стоячи», — вихованка молодшого народно-художнього танцювального колективу «Веснянка» Катерина Федоренко.

П’ять днів колектив відпочивав у сонячній Польщі, яка забезпечила для дітей насичену розважальну програму, екскурсію містом, солодкі подарунки та ще чимало цікавого.

«Цікавою і пізнавальною була екскурсія визначними місцями Польщі, пам’ятки, печери, вежі, музеї міста Сандомир, ми хотіли б повернутися туди ще раз», — вихованка молодшого народно-художнього танцювального колективу «Веснянка» Катерина Федоренко.

Набравшись сил після гарного відпочинку, вихованці ансамблю активно готуються до конкурсу, який незабаром відбудеться у Франції. Тренуються понад три-чотири години на день, щоб гідно представити свою країну.

«У нас різна триває підготовка, гімнастика, хореографія, ми продовжуємо роботу над пошивом костюмів»,керівник народного художнього танцювального коллективу «Веснянка» Галина Ісупова.

Головне в колективі – це наполегливість і працьовитість, адже саме ці риси допомагають у досягненні великих цілей.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button