Суспільство (відео)

Чернігівці радять Реві менше їсти і більше платити (Відео)

Українці витрачають на їжу половину зарплатні, бо багато їдять. Таку думку днями в ефірі одного з телеканалів висловив міністр соцполітики Андрій Рева. За його словами, це не економічна, а культурна проблема нації – їсти більше, ніж в інших країнах.

Таке ставлення посадовця до одного з найболючіших для суспільства питань вразило українців і викликала бурхливе обговорення. Не залишилися осторонь і чернігівці.

— На мою думку, Рева далеко від землі відірвався вже. Хто багато їв? Український народ завжди їв калорійну їжу, бо багато працював на землі. Завдяки цьому й вижив протягом тисячоліть. А що європейці, що ми – чого нам рівнятися, якщо у нас 100 доларів зарплата, а в них 3 тисячі доларів середня. Тож, я думаю, що Рева, мабуть, попав у ціль.

— Багато ми не їмо, але, зайшовши в магазин, розумієш, що вийдеш звідти без грошей, але й без товару. Шалене підвищення цін – це однозначно. Ти наче купуєш те саме, що купував у 2008-2009 роках, але тоді це були одні ціни, а зараз інші. Ти наче й отримуєш ту саму суму, але нічого на неї купити не можеш.

— У мене дуже шикарна пенсія – 1 400 гривень. Тому я не можу собі дозволити ні червоної ікри, ні якихось делікатесів. Вистачає від і до. Щоб одягтися, щоб ще щось зробити, то немає можливості, користуємося старими запасами одягу, меблів і так далі. Тому нехай товариш міністр піде в народ і подивиться, як люди живуть, що купують і якої якості.

— Усе залежить від того, як правильно харчуватися. Їси добре – витрачаєш добре, харчуєшся ніяк – витрачаєш ніяк. Я люблю поїсти, тому витрачаю достатньо грошей.

— Практично на всьому доводиться економити. Це ще за рахунок того, що в нас є дача. Якісь помідори, огірки, зелень у нас із городу, я це не купую. А якби це все ще купувати?! Переважно вся пенсія йде на квартплату і харчування, хоч ми й заощаджуємо на всьому. Тому, я вважаю, що це з його боку було негарно сказано на адресу нас, українців. У нас зарплати й пенсії не в доларах, а в гривнях.

— У наш час люди витрачають на їжу дуже багато коштів, тому що ціни зараз шалені на базарі. А є люди, які не мають, де взяти ті самі овочі: нема ні села, ні дачі, вони купують все і, звісно, багато витрачають. Я не вважаю, що ми багато їмо, бо не будеш їсти – не будеш жити, як кажуть. Моя думка така, що він помиляється. Якщо він багато їсть, то нехай за собою дивиться. А ми – кожен у міру свого бюджету.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button