Суспільство (відео)

Чернівчанин презентував у Чернігові свою «Історію, варту цілого яблуневого саду» (Відео)

Гуманістичний і надихаючий – так про свій роман «Історія, варта цілого яблуневого саду» говорить сам автор. Чернівецький письменник Максим Дупешко привіз до Чернігова свій дебютний роман. Утім, оповідає він аж ніяк не про яблука, а про любов і Чернівці.

 «Чим цікава ця історія – вона триває 50 років , з 1935 року, і закінчується на початку незалежної України – в 1992 році. Я зробив хитру штуку, взяв ножичок і, знаєте… сметана і зверху вершки… і я всі вершки зібрав, усе найсмачніше про моє рідне місто, і подав у цій книзі», — автор роману Максим Дупешко.

Ідею роману письменник виношував кілька років. Утім, написав його швидко – за півроку. Максим, усміхаючись, розповідає: багато читачів думають, що описана історія колись відбувалась насправді, настільки реалістично описана. Жанр роману – історична драма. У творі безліч сюжетних ліній, піднятих тем і меседжів. Один із таких — заклик українцям перестати себе недооцінювати.

 «Мене ображає те, що наш народ поки що низько ставиться сам до себе, це жахливо. Якщо ми не почнемо любити самі себе , то хто ж нас полюбить?», — автор роману Максим Дупешко.

Це історія про Чернівці часів Другої Світової війни, однак вона актуальна і сьогодні, наголошує автор. Хоч часи, за яких відбувалися події, доволі трагічні, Максим Дупешко переконує: плакати читачу не доведеться, адже описує моменти щастя своїх героїв.

Ще статті по темі

Back to top button