Суспільство (відео)

Чи отримують люди з особливими потребами соціальні послуги в Чернігові (Відео)

Особливими людьми з інтелектуальними порушеннями в Чернігові мало хто опікується. Хоч їх соціальний захист гарантовано на рівні держави. Чи соціальне місто Чернігів, на засіданні круглого столу намагалися з’ясувати громадські активісти разом із працівниками територіальних центрів та експертами.

«Соціальні послуги гарантовані державою. Шляхи спільного вирішення цієї проблеми», — директор міської благодійної організації батьків і дітей-інвалідів з дитинства «Логос» Надія Лозбень.

Поки що соціалізація психічнохворих чернігівців лягає на плечі громадських організацій. «Логос» – одна з таких. Волонтери переконують: варто започаткувати програму фінансування таких організацій із місцевого бюджету.

«На рівні держави такої вертикалі немає. Потрібно міської ради», — депутат міської ради Віктор Бистров.

Частково людьми з інтелектуальними порушеннями опікуються територіальні центри. Їх у місті два: Новозаводський і Деснянський. Однак на облік беруть не всіх.

«Територіальний центр опікується такими. Внаслідок інтелектуальних проблем», — директор Деснянського територіального центру Світлана Носок.

Батьки вже дорослих дітей-інвалідів, які також були на круглому столі, переконують, що соціалізація для їхніх дітей дуже важлива. Однак на сьогодні груп денного перебування в Чернігові надто мало.

Журналіст Наталія Тягнирядно

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button