Суспільство (відео)

Чи варто чернігівцям їздити на відпочинок до Криму? (Відео)

Літо вже майже закінчилося – сезон відпусток добігає кінця. Для багатьох українців відпустка асоціюється з пляжем, морем і палючим курортним сонечком.

До того як кремлівські «зелені чоловічки» анексували Кримський півострів, чимало чернігівців їздили відпочивати саме туди. Та вже третій рік Крим по суті «не наш».

Але, попри це, цьогоріч окупований півострів відвідало майже 70 тисяч українських туристів.

Президент України Петро Порошенко звернувся з особистим проханням до українців утриматися від відвідання Криму у зв’язку з численними провокаціями відносно громадян країни.

Що думають про відпочинок у Криму та чи відпочивали цьогоріч там чернігівці?

Я навіть не знаю. У мене в Криму живе батько, але я туди не їду. Такі відносини. У кожного в голові свої болячки.

Не те, що небезпечно, я принципово туди не їжджу.

Негативно, це територія анексована. Не треба туди їхати. До Криму ні я, ні мої знайомі не їздять.

Кожна людина повинна сама визначати свій відпочинок. Я знаю переселенців, які влітку їздили до батьків. Це не відпочинок, а потреба побачити рідних. Я особисто не підтримую, не їжджу до Криму. Моя сім’я туди не поїде, допоки Крим не повернуть Україні.

Чи варто та головне – чи безпечно – зараз українцям відпочивати в Криму? Прокоментувати це ми попросили екс-міністра курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександра Лієва.

«Зараз безпека перебуває під великим питанням. Існує реальна небезпека, тому правозахисники просять утриматися українців від поїздок до Криму, поки ситуація не стабілізується», — екс-міністр курортів і туризму АРК Олександр Лієв.

Небезпека небезпекою, а бізнес бізнесом. Чи організовують чернігівські туроператори гарячі тури на заповнений путінськими триколорами півострів? В інтернеті ми знайшли два оголошення з такими пропозиціями.

Зателефонували в обидві турфірми. Але з’ясувалося, що це старі оголошення. Тобто до Криму чернігівські туристичні агентства вже не возять.

Звісно, поїхати до Криму можна і без допомоги туроператорів. Та чи варто туди їхати, кожен вирішує сам.

Ще статті по темі

Back to top button