Суспільство (відео)

Чим заманюють дітей бібліотеки Чернігова (Відео)

Загалом у бібліотеці діють три відділи обслуговування – для молодших дітей, старших і відділ естетичного виховання. Найменшому користувачеві, якого минулого року батьки записали до бібліотеки, виповнилось 5 місяців.

Діти охоче читають книги, адже, як запевняють бібліотекарі, читачів заохочують сучасною літературою, навіть рідкісними дороговартісними книгами, які у вільному доступі для кожного. Тож навіть під час канікул у бібліотеці людно.

«Усього лише третій робочий день після Нового року, та ми просто для себе і для статистики вирахували – скільки ж у нас було дітей? І виявляється, що бібліотеку кожного дня відвідували понад 100 користувачів», — завідувач відділу обслуговування учнів 5-10 класів обласної бібліотеки для дітей імені Островського Галина Вечерська.

А що стосується уподобань, то чи віддають перевагу юні книголюби досвідченим майстрам слова?

«Це Леся Воронина, Галина Малик, Сергій Дяченко. Тобто ті автори, які зарекомендували себе як кращі дитячі автори. Звісно, не можна не згадати Всеволода Нестайка, який тримає перші місця за дитячою активністю і дитячим бажанням прочитати його книги.  Ми теж вирахували, що на 90 % ми забезпечуємо дітей нашого міста шкільною літературою», — завідувач відділу обслуговування учнів 5-10 класів обласної бібліотеки для дітей імені Островського Галина Вечерська.

Щодо самих читачів, то вони мають чим похвалитися.

«За минулий рік прочитала більше 100 книг. Це підраховано, перевірено. Починала взагалі у початковій ланці з фантастики. Той же Олександр Волков «Чарівник смарагдового міста», з цього все починалося. Потім бабуся запропонувала читати детективи, теж дуже такий цікавий жанр. А зараз читаю більш повсякденні твори та класику – Шекспір, Булгаков, Блок та інші», — учениця 9 класу чернігівської школи № 29 Валерія Філоненко.

-Є ще електронні книги чи все-таки тобі більше подобаються паперові?

-Паперові краще, це, мабуть, таке естетичне задоволення, коли гортаєш книгу, ті сторінки. Відчуваєш аромат свіжонадрукованої книги, це дуже затягує і не проміняєш ні на що?

«Десь 50 або й більше книжок. Я дуже люблю читати. Подобається Всеволод Нестайко, ще Ганс Крістіан Андерсон, Шарль Перро так далі», — учениця 5 класу чернігівської школи № 30 Софія Муравейник.

Яка твоя улюблена книга і чи порадила б ти її своїм одноліткам?

-Вона називається «Кукольник из Кракова» Рейчел Ромеро.

Про що ця книга?

-Про ляльку, що потрапила до Польщі і знайшла там друга, який займається ляльками.

Ще статті по темі

Back to top button