Суспільство (відео)

Чиновник-злочинець, таємничі забудовники та експерт-брехун: Ялівщина знову стає центром скандалів (Відео)

Подальше функціонування регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» обговорили представники громадського сектору та чиновники міста й області. Розроблений проект погодили всі, крім…

«Єдиний, хто не погодив, це Чернігівська міська рада», — зазначає в.о. першого заступника голови Чернігівської ОДА Юлія Свириденко.

«Міська рада не затверджує рішення, яке повинна прийняти», — наголошує заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук.

Ялівщина складається із земель запасу міста. Там кажуть, що проект землеустрою був зроблений невчасно і взагалі депутати не в курсі ситуації.

«Щоб приймати таке рішення, необхідно знати, що депутати скажуть», — зауважує заступник чернігівського міського голови Олександр Атрощенко.

Повинна запрацювати робоча група, яка розгляне і винесе це питання на сесію. Крім нестиковок міста й області, інтриги додали громадські активісти.

«Сюди вплуталась політика і, звісно ж, особисті амбіції деяких чиновників і все пішло наперекіс. Почались ходаки від забудовників, від суб’єктів, що де-факто знаходились на території, а де-юре не оформляли», — розповідає громадський активіст Тамара Петрова.

Вони нарікали на зроблений проект, що мав у межах 200 гектарів урочища знайти 168,7 під парк, і на злочинність дій Володимира Свердлова, директора РЛП «Ялівщина», який навіть не прийшов на нараду, що стосувалась його ж дітища.

«Директор КЗ РЛП «Ялівщина» дав технічне завдання розробнику, не маючи права розпоряджатись землею. І це є порушення. І це є посадовий злочин», — зазначає громадський активіст Тамара Петрова.

Адже заплатили за проект державні кошти. За словами активістів, усього в нікуди витратили близько трьох мільйонів гривень, а віз і нині там. Працівники Ялівщини суперечать.

«Тамара Іванівна, я вважаю, помиляється. Я можу зачитати, що робиться. – Я знаю, що святкують усі свята, що стосуються пташок, квіточок, деревець. Ми там були, все бачили. Я не бачу присутності адміністрації та професіоналів», — говорять головний природознавець РЛП «Ялівщина» Олександр Парфентьєв і громадський активіст Тамара Петрова.

У вирі емоцій директор підприємства, яке робило проект, за його словами, соціальний, навіть видав несподівану офіційну заяву, аби лише йому дали спокій.

«Більше того, я хотів би офіційно зараз сказати: якщо хтось вважає, що ми трішки більше грошей заробили, то я готовий повернути в бюджет всі ці гроші», — наголошує директор ПП «Десна – Експерт – М», розробник проекту щодо меж Ялівщини Геннадій Молот.

«Хочуть вони повернути гроші. Нехай повертають. Тому що їхня робота з хвостами. Хвіст Сахневича у нас тут намальований», — продовжує громадський активіст Тамара Петрова.

Але вже через півгодини Геннадій Молот, побачивши, що присутні всерйоз сприйняли його слова, від них відмовився. Мовляв, роботу виконував і грошей не віддам. Як підсумок, громадськість просить інвентаризації. Місто – часу на ознайомлення. Область – аби затвердили те, що є. А вся ситуація нагадує байку про лебедя, рака й щуку. І Ялівщина може залишитись возом, який надовго застрягне на місці.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button