Суспільство (відео)

Чотирилапі безхатьки: як вирішити проблему з безпритульними тваринами (Відео)

Чимало безпритульних тварин блукає вулицями Чернігова у пошуках їжі. Більшість із них – це викинуті домашні тварини, які вже не потрібні своїм безсовісним господарям. Трапляються випадки, коли тварини поводяться агресивно та нападають на людей, як нещодавно собака напав на вагітну жінку. Бідолашна досі не може оговтатися від шоку.

Що робити з цим? Як боротися? Чернігівці подейкують, що треба стерилізувати безпритульних тварин. Але щоб їх стерилізувати, потрібен центр тимчасового утримання, який не можуть збудувати ще з 2016 року, а коштів на нього заплановано майже десять мільйонів гривень.

Як ви ставитесь до безпритульних тварин?

Стерилізувати можна, це дуже добре, бо дуже багато бездомних, ми самі іноді підбираємо, виховуємо, няньчимо, а потім шукаємо їм господарів. Якби був притулок… а то наші дівчатка-зооволонтери, як подивишся по інтернету, мучаться звісно, вони молодці. Щоб менше було тварин бездомних, краще стерилізувати.

По можливості забрати додому, а так краще доглядати і більше любити.

Я вважаю, що обов’язково потрібні притулки для бездомних собак, я тварин дуже люблю.
Справа в тому, що багато бездомних тварин, кішок, собак… Особливо по районах походити, подивитися… Шкода, звісно, їх, треба якісь притулки робити.

Усвідомлено ставитися до тварин, за них треба нести відповідальність. І якщо така ситуація, що ви взяли тварину, то треба за нею доглядати. Якщо є необхідність, вести у ветеринара, дивитися за нею.

Притулки – це теж гроші, треба їх утримувати, грошей зараз у нас, напевно, немає, то, швидше за все, краще стерилізація.

Мабуть, треба їх стерилізувати, мій чоловік підбирає бездомних собак, бере собі в охоронці, ми їх годуємо. Я працюю сама на вокзалі в службі, там дуже багато бездомних собак, яких я сама особисто боюся, бо не знаю, чи голодні вони. Що вони можуть зробити в будь-яку мить – не знаєш, тому до цього питання дуже серйозно треба поставитися.

Журналіст: Олександра Жеглова

Оператор: Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Ответ уже в самом посте:
    «потрібен центр тимчасового утримання, який не можуть збудувати ще з 2016 року, а коштів на нього заплановано майже десять мільйонів гривень»
    …вот только, вопрос к мерии, где делись ЭТИ 10 млн. грн. …?

    1. странные у вас вопросы)))) мне, кажется, что даже 10-летние дети понимают куда деваются бюджетные деньги)))

  2. И статьей не назовешь. И опросом. Хорошо, что люди понимают существование этой проблемы. Причина- в бесконтрольном разведении. Для того чтобы это прекратить нужен лишь законодательный акт. Можно даже местного уровня. Даже текст сочинять не надо. У зооволонтеров лет 10 как готов. Просто нужно решение и разработать механизм его выполнения. А о тех, кто ужуе рродился-надо заботиться. Хотя бы так как в Турции.

Back to top button