Суспільство (відео)

Децентралізаційне поповнення: на Чернігівщині утворюється ще одна громада (Відео)

15 сіл чекають на рішення, що кардинально змінить їх подальше життя. Височанська об’єднана громада подала необхідні документи до облдержадміністрації і з дня на день сподівається отримати схвальний вердикт.

Майбутня громада – це понад 5 тисяч населення. Шлях об’єднання, як і по всій Чернігівщині, Височанській ОТГ видався непростим. Розуміють, що легко не буде.

У селах багато молоді, а тому одне з перших і головних завдань – створити для них робочі місця.

«Кажу, ви не дивіться глобально. Дивіться на розташування села і на людей, що вони можуть. Треба дивитись реально. Нехай вийде 10-15 робочих місць, але вони у нас будуть», — Любов Норикова, височанський сільський голова.

Фронт робіт у майбутньої ОТГ великий: необхідно робити ремонти доріг, оновлювати школи, ФАПи і дитсадки. Утім, у Високому не чекали: з приходом Любові Норикової на посаду сільського голови у 2015 році в селі почались неабиякі зміни. Найбільша гордість – ремонт у садочку. Через занедбаний стан приміщення тут працює лише одна група.

Восени ремонт планують завершити і прийняти майже 80 дітей, які стоять у черзі на відвідування закладу.

Капітального ремонту чекає і місцевий будинок культури. Проект уже затверджений Кабміном, гроші виділять із Фонду регіонального розвитку.

У сільській раді доопрацьовують і проект ремонту височанського ФАПу.

Наразі бюджет Височанської сільської ради становить один мільйон сто тисяч гривень, переважно це податки за землю.

Любов Норикова розуміє, що легко не буде. Але є величезне бажання працювати та й навколо зібрались однодумці, тому майбутнє у громади буде точно «високим».

Ще статті по темі

Back to top button