Суспільство (відео)

Діти вулиці їдять в депутатській їдальні (Відео)

У Чернігові дітей вулиці годують у депутатській їдальні. Більше ніж півсотні малозабезпечених родин отримують гарячі обіди протягом двох тижнів.

Усе, що тут дають дітям, не вміщається в шлунок малого Ігорка. Він на милицях до пункту харчування доходить із маминою допомогою. З’їсти весь обід йому складно.

«Іноді навіть залишається», — мама Тетяна.

Такий калорійний і поживний обід – для цих родин розкіш. Малеча багатодітних чи малозабезпечених родин тут отримує гарячу їжу щодня протягом двох тижнів – тричі на рік. На це обласна влада знаходила гроші чотирнадцять років поспіль. Кожен обід коштує 50 грн на дитину.

«У мене троє внуків, дочка інвалід 1 групи, нас поставили на облік, ми ходимо на обіди. Ми вдома такого собі дозволити не можемо, в менк тисяча гривень пенсії і в дочки також, а нас 5 людей у сім’ї», — бабуся-опікун Катериан Андрійченко.

Та вже наступного року гроші на таке харчування не заклали – сподіваються, знедолену малечу годуватимуть за рахунок місцевих бюджетів. Хоч це неабияка профілактика соціального сирітства, переконують соціальні педагоги. Під час обідів вони з’ясовують, у яких умовах живуть діти, а за апетитом – чи не голодують.

«Є можливість подивитися, які проблеми в цієї сім’ї, на цих пунктах харчування проводяться тренінги та консультації», — начальник обласної служби у справах дітей Людмила Зеленько.

У Деснянському районі обіцяють продовжити традицію, і наступного року самостійно організувати пункт харчування.

Ще статті по темі

Back to top button