Суспільство (відео)

Діти з Криму загубились на Чернігівщині (Відео)

З учорашнього вечора все місто Носівка на Чернігівщині стояло буквально на вухах.

У четвер зранку дві сестри, дівчатка 10-ти і 13-ти років, пішли до школи, а додому так і не повернулися. Очільник Носівської громади Володимир Ігнатченко особисто організовував пошук дівчаток.

— Підключили всі служби – поліцію, МНС, школи долучилися до цього, — Володимир  Ігнатченко, керівник Носівської ОТГ.

Першими на сполох забила класний керівник однієї зі зниклих. Вона зателефонувала матері дівчаток, повідомивши, що їх немає в школі. Остання зв’язалась із доньками, які сказали, що поїхали на змагання з шахів. Але коли ввечері дівчатка не прийшли додому, забила на сполох. Однак телефон сестер вже був вимкнений.

За словами вчителів, старша дівчинка не приходила до школи вже другий день. Проте нічого підозрілого за школярками вони не помічали.

— Не було такого, щоб вона до школи приходила ображена. Вона була тиха дівчинка. Не розказувала, що в неї вдома. Вона ніколи не розповідала, — Світлана Буцак, класний керівник 10-річної дівчинки.

Мати дівчаток і вони самі були родом із Ленінського району Криму, звідки переїхали в 2013 році. Мати одружилась із жителем Носівки. У сім’ї є ще одна дитина – 4-річний хлопчик.

За словами вітчима дівчат, ніхто не очікував, що вони можуть зникнути. Ніщо не віщувало такої поведінки, лише незадовго до цього їм робили зауваження щодо прогулів уроків у школі.

— Діти прогуляли школу, дружина зателефонувала і сказала, що буде серйозна розмова. Все. І після цього не могла до них додзвонитися. Нічого, — Анатолій Торкотюк, вітчим дівчат.

Знімальна група ЧЕline не залишилась осторонь і також долучилась до пошуків. На момент, коли знімався сюжет, до школи надійшов дзвінок, що дівчатка знайшлися. Поліція помітила їх, коли вони просто йшли вздовж вулиці.

— Дівчаток двох знайшли в Носівці по вулиці Зелена. Вони ніяк не пояснюють причину, чому пішли з дому. Кажуть, що ночували на лавочці, скажемо так, —  Олексій Шевцов, т.в.о. начальника Носівського відділення поліції.

Однокласники дівчаток у школі обговорювали одну з версій зникнення – це бажання дітей повернутися до Криму, до рідної бабусі, з якою в них були хороші стосунки. Буцімто сестри часто згадували про Крим, у них знаходили записки, де вони писали про бажання туди втекти.

У поліції цієї версії не підтвердили. Із знайденими школярками працюватимуть педагоги і психологи, щоб зрозуміти їхню поведінку та запобігти таким ситуаціям у майбутньому.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button