Суспільство (відео)

До Куликівки приїхав столичний лікар-онколог: шукає у жінок онкохвороби (Відео)

Перевірити  молочні залози на наявність онкохвороб –  жінкам Куликівки випав шанс побувати на прийомі у столичного лікаря-онколога Олега Козака. Прийом він проводив у  приміщенні центральної районної лікарні: він ретельно оглядав кожну пацієнтку, робив УЗД-обстеження і надвав  необхідні рекомендації як перебороти жіночі хвороби.

«Рак це не смертельне захворювання, зараз воно лікується, лікується радикально, радикальних методів дуже багато і якщо правильно поставити схему лікування , все лікується», — лікар-онколог Олег Козак.

Огляд у лікаря-онколога для куликівчанок  був абсолютно безкоштовним.  Адже візит лікаря проходив у рамках благодійної програми  «Здоров’я жінки», яку на Чернігівщині започаткував народний депутат України Валерій Давиденко. Ініціатором оздоровчої програми в районі стала селищний голова Наталія Борщан.

 «Під час зустрічі з Валерієм Давиденком була така розмова, що жінка – це берегиня роду, на жінці лежить велика відповідальність за родину, за дітей, а часу на себе практично не вистачає, і здорова жінка – це здорова нація, тому була така пропозиція, що є можливість привезти лікаря у наш район, який буде безкоштовно проводити обстеження», — Куликівський селищний голова Наталія Борщан.

Куликівщина має невтішну онкостатистику – на Чернігівщині район лідирує за кількістю онкохворих. Серед тих, хто має такий діагноз,  переважають саме жінки, у яких найчастіше  підтверджується    рак молочної залози. Куликівчанки, які записалися на прийом, зізнаються, що мало уваги приділяють здоров’ю, бо кожний медогляд спустошує їх гаманці, а тому вдячні Валерію Давиденку за безкоштовну оздоровчу ініціативу.

«Дякую дуже Давиденку нашому, шо він виділив гроші, а за пенсію я б не обстежилась би звичайно», — пацієнтка Наталія Труніна.

«Ці виїзди дуже доцільні, добре, що вони проводяться, бажано, якби це ще був пересувний мамограф,  бо мамографію молочних залоз треба робити усім жінками після 40 років», — головний лікар Куликівської ЦРЛ Оксана Хорошок.

Благодійна акція «Здоров’я жінки» проходить у рамках комплексної медичної програми «Здоров’я жителів Чернігівщині», яка на Чернігівщині триває вже кілька років. Її започаткував  Валерій Давиденко. В рамках акції медичні заклади 208-го округу, який у Верховній Раді представляє народний депутат, вже отримали сучасне медичне устаткування, а пацієнти – медикаменти та безкоштовні прийоми   вузькопрофільних медичних фахівців.

 «Реалізовується масштабний проект в межах округу, від якого доручено  Давиденку громадами представляти інтереси і вже протягом трьох місяців реалізовується такий проект, як «Мамологи». Столичні фахівці із значним досвідом  допомагають людям в межах Ічнянського, Талалаївського, Менського, зараз уже і Куликівського району», – помічник народного депутата України Микола Торбеєв.

За останні три місяці профілактичними оглядами вдалося охопити вже понад 5 тисяч жінок Чернігівщини. Візит лікаря до Куликівки – це далеко не останній крок сприяння народного депутата у підвищенні рівня медичного обслуговування області. Його благодійна програма  тільки набирає обертів. До речі, паралельно з жінками, столичні лікарі-ортопеди перевіряють і діток дошкільного та шкільного віку.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button