Суспільство (відео)

Добровольців Чернігівщини відзначатимуть орденами (Відео)

Жіноча сотня самооборони Чернігівщини почала втілювати в життя гідний проект – «Нагорода добровольцю». Ідея полягає в тому, аби кожен патріот, який пішов на фронт за покликом серця, отримав заслужену відзнаку – орден «Лицарський хрест добровольця».

 «Починаючи з майдану, не думаючи про зарплати, кар’єрне зростання, вони кинули все і пішли захищати нашу батьківщину. Хочеться відзначити цих хлопців. Держава до цього ще не дійшла, а час минає. Колись боєць мені сказав «Мені просто прикро, що я відвоював , а мамі навіть не можу якусь медальку показати, нічого в мене немає», — волонтер жіночої сотні самооборони Чернігівщини Оксана Рубан.

Ініціатор проекту, волонтерка Оксана Рубан каже, що виношувала цю ідею давно, та раніше просто не було відзнаки, яка підходила б.

І першими отримають нагороду добровольці, які кинулися захищати батьківщину ще навесні 2014 року.

Та волонтери про нагородження бійців поки що лише мріють, адже для втілення проекту в життя потрібні гроші, а тому наразі активно шукають спонсорів.

«Буде відкритий спеціальний рахунок – і розрахунковий, і картковий. Надходження йтимуть виключно на орден», — волонтер жіночої сотні самооборони Чернігівщини Оксана Рубан.

До відповідальної справи долучаться й інші волонтерські центри Чернігівщини, у вівторок їх представники зберуться разом, аби обговорити списки бійців, які варті нагороди.

Ще статті по темі

Back to top button