Суспільство (відео)

Дорожня халтура: на Чернігівщині погано поремонтували автошляхи (Відео)

На Чернігівщині є факти неякісного виконання ремонту автошляхів підрядними організаціями.

Зокрема, Служба автодоріг області має претензії до якості асфальту та його укладки, а також до температурного режиму під час виконання робіт.

Про це на брифінгу заявив начальник Служби автомобільних доріг Володимир Гузема. Станом на середину жовтня завершено ремонт чотирьох із шести запланованих ділянок.

— До підрядних організацій були претензії і щодо якості, і щодо строків виконання робіт. Інспектори робили приписи, перевіряла лабораторія. Зауваження виправляли, і питань щодо зривів тендерів не виникало, — Володимир Гузема, начальник служби автомобільних доріг.

Найбільш якісний ремонт проводять на трасі Київ – Чернігів. Тут дорожники працюють за технологією гарячого реміксу. На автошляхах місцевого значення переважно латають дірки. Однак не скрізь. Це дорога, що веде до селища Володькова Дівиця Носівського району. Вона цілком претендує на звання найгіршої в області.

Майже в такому стані перебуває чимало трас, що з’єднують населені пункти в різних районах Чернігівщини. Вони не бачили ремонту ще з радянських часів. Визнають це й у Службі автодоріг. Однак зарадити нічим не можуть. На це є дві причини: брак грошей і протяжність автошляхів.

— Ми знаємо про ці дороги, але мережа доріг в області налічує 7,7 тисячі кілометрів. 3 тисячі – державного значення, решта – місцевого, — Володимир Гузема, начальник служби автомобільних доріг.

У Службі автодоріг готові допомогти місцевим громадам із ремонтом автошляхів за принципом співфінансування 50 на 50. Звісно, за умови, що самі громади мають на це гроші.

Ще статті по темі

Back to top button