Суспільство (відео)

«Доступні ліки»: урядовці мають оприлюднити список безкоштовних медикаментів (Відео)

Чернігів із робочим візитом відвідав заступник міністра охорони здоров’я Роман Ілик. Чиновник розказав журналістам про майбутню програму міністерства «Доступні ліки».

«Ми з 2017 року починаємо проект «Доступні ліки». Суть проекту – забезпечити громадян України. Установлюється державне регулювання за трьома нозологіями: серцево-судинні захворювання, бронхіальна астма і цукровий діабет», — заступник міністра охорони здоров’я України Роман Ілик.

Згідно з програмою українці матимуть можливість виключно за рецептом лікаря отримати найдешевші ліки для лікування трьох вказаних захворювань безкоштовно. Якщо хтось захоче купити дорожчий асортимент, то повинен буде доплатити різницю.

«Програма стартує з 1 квітня. До цього числа буде оприлюднено весь список препаратів, що беруть участь у програмі реімбурсації», — заступник міністра охорони здоров’я України Роман Ілик.

 Загалом на цю програму у 2017 році передбачено більше 1 мільярда гривень. До речі, схожа програма вже працювала протягом минулих років і, за словами заступника міністра, нова стартуватиме вже з доопрацюваннями та виправленими недоліками.

Ще статті по темі

Back to top button