Суспільство (відео)

Дресирований голуб Василь Гуля (Відео)

Повноцінним членом сім’ї чернігівських бібліотекарів уже більше двох років є голуб. Пташка через дефекти крила не може літати, тому знайшла собі прихисток у бібліотеці імені Короленка. Вдень голуб живе здебільшого на балконі, інколи заходить у гості до своєї господині – завідувача відділу мистецтвознавства Лариси Поліщук.

— Гулічка до нас прийшов. Принесли його два з половиною роки тому. У нього було щось з крилом, ми возили до ветеринара і після цього все добре. Він здоровий.

Мій хороший. Розкажи, що таке. Ну, Гуля. Васьок звати його, — Лариса Поліщук, завідувач відділу мистецтвознавства ЧОУНБ ім. В.Г.Короленка.

Ночує птах у картонній коробці серед стелажів із книгами. Називають його по рідному – Гуля. Але, крім цього пташиного прізвиська, наш герой отримав і ім’я – Василь.

—  На честь фотохудожника Василя Катімана – одного разу він прийшов і каже: як він на мене схожий. Я хочу, щоб його звали Василь. Ну, добре, кажемо, хай буде Василь, — Лариса Поліщук, завідувач відділу мистецтвознавства ЧОУНБ ім. В.Г.Короленка.

Голуб може по-пташиному розмовляти з людьми, годинами позувати художникам, а коли настає час спати – самостійно бере в дзьоба ключ від приміщення, де ночує, і несе його господині. Птаха миру демонструє по справжньому унікальні розумові здібності. Така зворушлива дружба людини та пернатого може викликати тільки захоплення, адже нашому суспільству, особливо сьогодні, так бракує гуманності та людяності.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button