Суспільство (відео)

Еко-акцією у Макошино рятували Десну (Відео)

Молоді активісти мальовничого села під Десною Макошино, що в Менському районі влаштували екологічну акцію по очищенню від сміття прибережної смуги річки, яка незабаром стане найулюбленішим місцем для відпочину. Юні макошинці показали неабияку громадянську позицію і самосвідомість.

«Я прийшла сюди поприбирати, тому що люблю цю річку і вирішила допомогти», — учасниця акції Юля.

«Щоб купатись, дихати свіжим повітрям», — учасник акції Кирило.

«Я прибирав, щоб можна прийти і тут відпочити», — учасник акції Роман.

Валік, сміття збирав.

Одним ыз організаторів і головним спонсором акції виступила районна організації партії «Наш Край» і особисто її керівник Володимир Булавко. Адже для роботи молоді знадобились рукавички, пакети, транспорт для вивозу сміття на полігон і продукти для того, щоб організувати обід.

«Нам не байдуже майбутнє Десни, ми займалися прибиранням набережної території. Ми як небайдужі жителі району дякуємо всім і нашому спонсору Володимиру Булавко», — громадський активіст Віталій Назаренко.

Сыльський голова Макошино Роман Коваленко особисто долучилися до прибирання Десни і організації вивозу сміття. Саме при його роботі в селі розмістили сміттєві баки, постійно проводиться роз’яснювальна робота серед відпочиваючих, особливо серед молоді.

«Головне, що молодь долучається. Оце найголовныший меседж, який ми повинні винести з цієї акції», — сільський голова Макошино «Наш Край» Роман Коваленко.

Знімальна група Чеline також не залишилась осторонь прибирання. Результат спільної роботи активістів тільки на одній ділянці за годину назбирали більше 10-ти поліетиленових пакетів сміття. Але крім прибирання селяни ще й створюють зелену красу навколо Десни — садять замість гір бруду гарні клумби з квітами та будують навколо парканчики, щоб хоч якось вберегти від вандалів.

Віриться, що з такою свідомістю макошинців це село матиме достойне майбутнє.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button