Суспільство (відео)

Експеримент для військових комісаріатів (Відео)

На базі Чернігівського обласного та Козелецького районного військових комісаріатів розпочався перший експеримент зі створення територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

«Вводиться нова структура з обліку бронювання, так званий єдиний реєстр призовників і військовозобов’язаних, і на базі військового комісаріату ми проведемо електронний облік військового зобов’язання», військовий комісар Чернігівської області, полковник Олександр Криворучко.

Експеримент триватиме з 1 серпня по 30 грудня. Він буде поділений на три етапи. Перший етап – рекрутинг – активне залучення комплектування військ, кандидатів на контракт на строкову службу, другий – оборона – мобілізаційна робота, і третій, заключний, – соціальна підтримка населення.

«За результатами проведення цього першого етапу буде зроблений висновок щодо переведення всіх військових комісаріатів на нову структуру»,військовий комісар Чернігівської області, полковник Олександр Криворучко.

Ще одна новація експерименту – прозорі двері, щоб спостерігати, як працюють фахівці і як відбувається прийом, щоб унеможливити випадки корупційної діяльності з боку військовослужбовців і військових комісаріатів.

«Це зроблено для відео експерименту. Якщо у нас все піде, то решта військових комісаріатів України з нового року перейдуть на щось подібне», — заступник обласного військового комісара Вадим Лільчицький.

Надалі планують облаштувати ресепшн, за яким працюватимуть працівники Збройних сил України.

«Вони будуть спроможні надати інформацію, прийняти будь-яку заяву, пропозицію, скаргу… запит на інформацію зареєструвати безпосередньо на ресепшн», заступник обласного військового комісара Вадим Лільчицький.

Після завершення експерименту військовослужбовці очікують, що всі військові комісаріати України перейдуть на єдину систему.

Журналіст: Олександра Жеглова
Оператор: Михайло Пронін

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button