Суспільство (відео)

Екстремальні перегони в Ялівщині (Відео)

Потужні велосипеди, швидкість і складні підйоми. Чернігів вперше приймає у себе чемпіонат країни з маунтінбайку. Його проводять у Ялівщині. Місцевість найкраще підходить для цього виду велоспорту.

Для цих хлопців і дівчат не існує нездоланих перепон. Вони люблять круті підйоми та різкі повороти. Чернігівці Микола Потебня та Владислав Денисенко за три сезони накатали на своїх залізних конях майже 15 тисяч кілометрів. Велосипеди придбали за власні гроші. Не найдорожчі, але й не найгірші. Поки що двоколісні на чемпіонаті не підводили. Та треба бути готовим до всього.

— У кожного, буває, щось зламається: ланцюг, тросик, гальма. У нас поки що все добре. Проблем не було, — Микола Потебня та Владислав Денисенко, учасники чемпіонату України.

Микола та Владислав серед фаворитів чемпіонату, бо вже мають успішний досвід. Під час стартів у Чернігові не відчувають хвилювання. Траса для них добре знайома. Та суперники теж приїхали не на краєвиди дивитися.

— Гарний велосипед і гарна підготовка. Якщо в ногах немає сили, то колеса крутитися не будуть, і велосипед стоятиме на місці, — Микола Потебня та Владислав Денисенко, учасники чемпіонату України.

Чернігову вперше довірили проведення чемпіонату з маунтінбайку. До нашого міста приїхали 20 команд і понад 120 учасників. Чернігівська траса цілком влаштовує організаторів.

— Наша траса середнього рівня. Тому із задоволенням їдуть по нашій трасі, — Олександр Брічеєв, голова чернігівської федерації велоспорту.

З організацією чемпіонату допомогли спонсори. Забезпечили необхідним спорядженням. Змагання в Чернігові триватимуть кілька днів. У п’ятницю велосипедисти випробують трасу в міському парку культури та відпочинку.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button