Суспільство (відео)

Енергоблокада: вісім чернігівських родин стали заручниками бюрократії (Відео)

— За рахунок дротів потягнуло, сам стовп впав і порвав енергопостачання.

Вісім родин вулиці Малиновського щодня ходять до місця аварії. Сподіваються, що зруйновану електромережу їм все-таки відновлять, та стовп вже два тижні нерухомо лежить тут.

«Це взагалі кам’яна доба. Попрасувати не можна. Ні праски, нічого», — мешканка будинку без світла Людмила Бобро.

11 травня під час негоди аварійне дерево завалило таку ж опору. Струм на електродротах відключили працівники ТОВ «Сівертекс». Адже мережа живиться електрикою від підстанції колишньої Сіверянки. Раніше й за електроенергію люди сплачували їй, та шість років тому уклали договори з обленерго.

«Поки ми належали до Сіверянки. А потім була аварія, то обленерго приїхало через 4 дні й з’єднало все це», — – мешканка будинку без світла Любов Яковлєва.

І тепер на вулиці Малиновського, як у комедійному українському фільмі, дві впливові організації не поділять майна.

Керівник міських електромереж показує договір про спільне користування електромережами.

«Це їхні мережі, ми їх використовуємо та платимо гроші у нас із людьми договори напряму», -начальник «Чернігівських міських електромереж» Олександр Кузнєцов.

Олександр Кузнєцов переконує, що за використання мереж за останні півтора року «Сівертекс» отримав понад двадцять тисяч гривень. Мовляв, і відновити електроенергію повинні вони. Та енергетик товариства «Сівертекс» переконує: цієї мережі на балансі не мають.

«У цьому випадку у нас немає технічної можливості вона нічийна», — головний енергетик ТОВ «Сівертекс»Олександр Аванесов.

Тим часом мешканці вулиці, які залишилися без електропостачання, але справно сплачують за електроенергію, написали листи до голови Чернігівської ОДА, прем’єр-міністра й обіцяють звернутися до суду, аби Феміда визначила, хто ж мусить усунути наслідки аварії.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button